Les Escoles Verdes intercanvien impressions sobre com explicar el canvi climàtic a l’aula

Aquest matí s’ha celebrat a Calella la Jornada d’Intercanvi d’Escoles Verdes del Maresme. S’han fet sessions d’intercanvi d’experiències, xerrades i tallers, tant per alumnes com per professors, encaminats a explicar com explicar i tractar el canvi climàtic a l’aula.

La benvinguda institucional ha anat a càrrec de la tinent d’alcaldia d’Educació, Núria Parella, i del regidor de Medi Ambient, Marc Buch, a més del Subdirector General d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Planas, i representants dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental.

Núria Parella ha destacat que a Calella, l’escola La Minerva és una escola verda que té com a objectiu que els seus alumnes prenguin consciència del canvi climàtic i la cura del medi ambient. Parella: “Per nosaltres és un orgull tenir aquesta escola. Penseu que a Catalunya hi ha 640 centres que són Escola Verda i és important tenir una escola a Calella que potenciï la sostenibilitat i que els mestres ensenyin als infants el respecte pel Medi Ambient. És una escola on tracten molt bé el tema del reciclatge, que tenen un hort, i que són molt sensibles a tots aquests temes. Penso que per als nens és molt important i que fan molt bona feina“.

El director de l’Escola Minerva, Ramon Llamazares, explica que la sensibilització va més enllà de treballar les assignatures curriculars sobre medi ambient. “Ser escola verda no només representa treballar tot el tema de continguts referents al medi natural social i cultural que estableix el currículum d’educació primària i infantil sinó que va més enllà, en el sentit de sensibilitzar en tenir cura de l’entorn més proper, i del medi ambient en general. Sobretot també conscienciar-se i deixar la petjada ecològica mínima possible“, ha dit Llamazares.

Els alumnes, per grups, han treballat l’intercanvi d’experiències amb presentacions dinàmiques i han fet una reflexió sobre el canvi climàtic. Els professors han assistit a una ponència sobre el canvi climàtic a càrrec del Director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya, Salvador Samitier, i els han presentat una bateria de recursos per treballar el canvi climàtic a l’aula. Els docents també han treballat per grups dinàmics i d’intercanvi d’experiències la seva visió de com explicar aquest fenomen a classe.

En aquesta trobada hi han participat unes 100 persones de totes les escoles del Maresme, amb alumnes tant de primària com de cicle superior.

Els tallers s’han fet a la sala polivalent del mercat municipal i també a l’Escola Minerva. La jornada ha acabat a les dues del migdia un cop feta una posada en comú del treball dels grups i haver-ne extret conclusions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *