Quim Fabré (Xiri 9): “Si el temps ens respecta, els números surten”

quimfabre

La setmana que ve començarà oficialment l’estiu, el 21 de juny es farà el canvi d’estació; però a la platja de Calella la temporada ja fa dies que es prepara amb l’activació de tots els serveis. En són peça clau els guinguetaires que hi aporten l’oferta de restauració, renovada el 2016 amb l’estrena de les noves instal·lacions i que poden funcionar els 365 dies de l’any. Quim Fabré, de la guingueta Xiri 9 de la Platja Gran, ha explicat avui al programa La ciutat que el balanç que en fa és positiu.

I això que el negoci depèn i està molt condicionat al temps, a la situació meteorològica. Quim Fabré ha dit que aquesta és la principal inquietud dels guinguetaires, que prefereixen que la calor de l’estiu arribi coincidint amb la temporada alta.

Tothom em pregunta per la temporada i jo dic que si el temps ens respecta els números acaben sortint perquè la gent baixa a mar. Quan un estiu comença molt d’hora, la gent està farta de platja ja a l’agost.

Fabré té la concessió de la guingueta ubicada al centre de la Platja Gran. Un dels antics que va decidir apostar per continuar amb l’activitat tot i l’elevada inversió que va haver de fer: a l’entorn dels 250.000 euros per 15 anys d’explotació del negoci. Diu que el temps li està donant la raó.

Tenia molt clar abans que valdria la pena. Ara la inversió que havia de fer com a empresari local em va suposar un mal de cap (…) Era dels que havia apretat molt per renovar-los. Les guinguetes que teníem eren molt petites i ara hem recuperat espai per treballar, tenim més cuina.. tenia clar que tardaria un parell d’anys de picar pedra fins que la gent s’acostumi a baixar a mar encara que faci un dia lleig.

Diu que s’està aconseguint gràcies també a la variada oferta de restauració que hi ha a la platja de Calella. Des d’establiments que tenen una carta més elaborada i han cuidat molt el disseny interior fins al que és la guingueta tradicional, que és la línia que ha seguit ell.

Jo he volgut continuar sent una guingueta de platja on tothom hi és benvingut i una família sencera pot venir a menjar. Aquesta és la meva idea, però veient les altres guinguetes hi ha molta varietat, cadascú ha apostat per una manera de fer, i això ho trobo molt bé.

En l’entrevista al programa La ciutat ha parlat de la seguretat a la platja de Calella perquè els guinguetaires hi tenen un paper actiu. Fa anys se’ls va facilitar unes emissores que els permeten connectar amb la Policia Local per informar de qualsevol incidència. Per Quim Fabré, caldria renovar els aparells.

Crec que s’ha de parlar perquè són emissores molt antigues. Encara que el sistema és molt bo per connectar amb Policia Local i socorristes, és immediat. Tenim un walkie i en cas de veure un robatori o algú que s’ha fet mal, de seguida donem l’avís i no hi ha tota l’espera de quan truques per telèfon.

El propietari de la guingueta Xiri9 ha assegurat que són sensibles amb els veïns que demanen fer compatible el seu descans amb les activitats de dinamització a les nits. I que per això s’ha arribat a l’acord d’acabar a mitjanit les actuacions de música en directe.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *