Les farmàcies continuen sense estoc de mascaretes

La forta demanda de mascaretes ha fet que alguns establiments pengin el cartell de “sense existències” a la porta. Això també està passant amb altres productes com els gels desinfectants, arran de l’alerta per coronavirus tot i que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) sosté que les persones sanes no han de posar-se mascareta. Només s’aconsella si s’està a prop d’algú que pugui estar infectat pel covid-19. Aquest dijous s’ha confirmat el tercer cas de coronavirus a Catalunya i, com en els dos anteriors, també és lleu.

És una noia de 22 anys, sense patologies prèvies i que va viatjar al nord d’Itàlia. Salut ha informat que està aïllada a l’Hospital Clínic. Va estar-se a Milà entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar fins a Barcelona. Un cop va arribar a la ciutat es va adreçar a l’hospital, on està ingressada en estat lleu en confirmar-se que té Covid-19. S’està estudiant els contactes que ha tingut la dona, i, un cop identificats, se’ls aïllarà al domicili amb vigilància per part dels serveis de salut pública.

Els altres dos casos, anunciats aquest dimecres i dimarts, evolucionen bé. Són un home de 22 anys que també havia anat a Milà, i una dona de 36 anys resident a Barcelona que va estar-se a Bèrgam i a Milà. Els dos casos evolucionen bé.

S’ha creat un mapa interactiu per seguir, al minut, l’expansió del COVID19 arreu del planeta. Podeu consultar-lo clicant aquí.

mapa interactiu

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *