“NO és NO” per una festa major lliure de sexismes

Festa fluorescent a les Barraques de Festa Major de la Minerva del 2017

La campanya arriba a Calella per garantir una Festa Major de la Minerva segura. El consistori l’incorpora en el paquet d’accions de sensibilització sobre un consum responsable d’alcohol que s’adrecen als joves i que s’ubiquen a l’entorn de l’envelat que acull els concerts de Barraques. Com a novetat, hi haurà “punts liles” d’informació i de distribució de material com ara adhesius i polseres. La regidora de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que s’ha requerit a les entitats que tindran barra a Barraques que assisteixin a un curs formatiu sobre prevenció d’agressions sexistes i d’atenció a les víctimes.

Es farà el pròxim 13 de setembre i l’impartirà un responsable de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, tal i com ha avançat la regidora Cindy Rando.

Es farà un curs formatiu de prevenció d’agressions sexistes i explicar què cal fer si et trobes amb un cas i et demanen ajuda. Arran del que està passant a d’altres poblacions, vam creure que calia fer un pas endavant en aquest sentit.

IMG_1383El consistori posarà en marxa diversos punts liles perquè les possibles víctimes d’agressions sexistes puguin ser ateses i assessorades. També faran difusió d’informació i de material de la campanya.

Tindrem tres punts liles: la parada del servei de drogodependències, comptarem amb l’ajuda de l’equip sanitari desplaçat a Barraques; i del cos de La Policia Local (…) Hem pensat en fer uns adhesius amb el símbol de la campanya i repartirem polseres. Penjarem cartells pel recinte de l’envelat amb el telèfon d’atenció, que és el de la Policia Local (937665920).

La campanya NO és NO uneix als ajuntaments contra la xacra social que representen les agressions sexistes. Amb ella intenten conscienciar la societat sobre un concepte molt senzill: quan una noia o dona diu “no” és així sempre, en ambients de festa estiguin o no sòbries. Al cap, a tots ens ve l’esgarrifós cas de La Manada.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la regidora Cindy Rando, responsable de Joventut i d’Igualtat de l’Ajuntament de Calella.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *