Les residències mantenen totes les precaucions per evitar que hi torni a entrar el coronavirus

residència

La campanya de vacunació a les residències de Calella s’ha conclòs amb un índex altíssim de cobertura entre els avis i els professionals que els atenen. Del 90% final, entre la primera i la segona dosi, que va fer acabar de decidir alguns escèptics. Això ha permès relaxar algunes mesures. Sense dubte, una de les més esperades ha estat tornar a sortir dels centres i passar una estona amb la família. Amb tot, de portes endins es continuen prenent totes les precaucions que deriven del protocol de Salut i això implica que s’estigui mantenint la sectorització de les instal·lacions i la convivència en grups reduïts. No s’abaixa la guàrdia però hi ha la il·lusió que s’ha enfilat el camí cap a una certa normalitat per a un dels col·lectius que pitjor ho ha passat durant la pandèmia.

Amb pràcticament tots els residents i els treballadors vacunats, mica en mica es van relaxant les mesures per evitar brots dins dels centres de gent gran. La por continua instal·lada i això els fa ser especialment curosos en seguir fil per randa el protocol de Salut per no despistar-se.

A la Mar i Sol, la directora Claustre Colillas, ha explicat que han enviat una circular a les famílies per informar-les sobre com han de ser les sortides de la residència.

Les sortides les agraïm i les trobem necessàries, però anem molt alerta. Aconsellem que es facin amb totes les mesures: mascareta, higiene de mans, i que es passegin a l’aire lliure, que no vagin a llocs amb aglomeracions. L’avi està vacunat, però la població general, no.

Les residències s’han convertit en espais bombolla de gent immunitzada i per això extremen les precaucions cada cop que un dels avis surt i es relaciona amb persones a qui encara no s’ha vacunat. A Lantus han ideat un espai de “risc zero”, que ja van posar en pràctica abans de la tercera onada per donar resposta a les necessitats emocionals que tenen els seus residents.

Vam muntar una saleta a l’entrada, amb un cristall de separació i un intèrfon (…) Ara estem més estables i contents, amb totes les relaxacions, però també una mica de por. Hem fet una gestió conservadora des del principi. Però que ara puguin sortir ens dona alegria.

Dins de les residències, els avis i àvies conviuen sense mascareta, en grups reduïts que es poden moure només pel seu espai, perquè les instal·lacions continuen sectoritzades. Per a tots ells, recuperar la normalitat seria acabar amb aquests límits, tal com ha reconegut Christian Torrell, de la residència La Maresma.

Els residents volen reunir-se tots, acabar amb la sectorització, fer festes plegats i sortir tranquils.

El personal sí porta mascareta i es posa EPIs quan entren a les habitacions dels residents que han ingressat de nou, i que no han estat vacunats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat