L’Escola de Cobla Ciutat de Calella ofereix demà una audició completa

Antics membres de l'Escola de Cobla Ciutat de Calella, durant el Pregó
Antics membres de l'Escola de Cobla Ciutat de Calella, durant el Pregó

Es una audició de caràcter extraordinari amb motiu de la capitalitat de la Sardana que aquest 2015 ostenta la ciutat de Calella.

Demà divendres, dia 9 d’octubre, a dos quarts de 9 de la nit, els antics membres de l’Escola de Cobla Ciutat de Calella oferiran una audició sencera de sardanes a la Plaça de l’Ajuntament.

Fa trenta anys que estudiaven cobla i en feia més de vint que no tocaven junts. Demà serà el primer cop que la formació toqui en públic després de la seva participació, el passat 18 de setembre, en el pregó de la Festa Major de la Minerva.

Per a l’ocasió, la formació comptarà amb uns convidats de luxe, com són diversos dels antics professors de l’Escola. Concretament els acompanyarà  Jordi Molina, el seu primer director musical i professor de tenora i tible; Marcel Artiaga, també professor de tible, i Florenci Trullàs, professor de trompeta i violí.

Ho ha explicat Jaume Forest, portaveu de l’Escola de Cobla Ciutat de Calella

Pel que fa al repertori, l’audició començarà amb «Mil·lenari de Santiga» de Carles Santiago. La seguirà la sardana «Els Degotalls» de Ricard Castells, «Noves Arrels» d’Albert Taulé, i «Hores d’amistat», la primera composició escrita pel calellenc Jordi Feliu, escrita en la seva època d’Escola i dedicada als seus companys estudiants de cobla.
Els música també interpretaran la famosa «Maria de les Trenes» de Josep Saderra, «Tossa bonica» de Francesc Mas Ros, “Una sardana” de Josep Maria Tarridas i «Un llac per joguina» de Manel Saderra i Puigferrer, que és la sardana himne de la Colla Vallderoure. I finalment «Record de Calella» de Vicenç Bou.

L’Escola de Cobla Ciutat de Calella va començar la seva tasca d’ensenyament d’instruments tradicionals catalans l’any 1985. Trenta anys després, es reuneixen de nou per festejar la capitalitat de la Sardana de Calella. La seva idea és gaudir del retrobament però de moment no es plantegen anar més enllà ni posar en marxa una cobla. Tot i que no tanquen cap porta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *