L’Escola Pia celebra el DENIP amb un concurs de fotografies sobre la pau i els somnis

Celebració del DENIP a l'Escola Pia, l'any passat
Celebració del DENIP a l'Escola Pia, l'any passat

Demà 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, més conegut com a DENIP. Un dels centres escolars de la ciutat que cada any es suma a la celebració del DENIP és l’Escola Pia, amb activitats que reuneixen a tots els alumnes, des de P-3 fins a 2n de batxillerat. Aquest any, amb un concurs de fotografies relacionades amb la pau i amb els somnis.

Ho ha explicat la coordinadora de pastoral de l’escola, Alba Angelats, en una entrevista a l’Info Vespre.

“Aquest any ho hem centrat dins del valor del curs, que l’any passat el van escollir els alumnes, que és el somnia, i dins del somnia vam pensar com podíem fer que els nens pensessin en com fer un món millor dins de com somniar-ho. Vam proposar una activitat, que era fer una fotografia sobre com veien ells la pau, com podien fer que les coses canviessin, i des dels més petitons, des de p-3 fins a batxillerat, se’ls va fer aquesta proposta”

La imaginació dels nens i nenes ha donat com a resultat fotografies de tot tipus. No obstant, Angelats ha afirmat que el més important de l’activitat era que reflexionessin al voltant de somniar amb un món millor.

“Han fotografiat de tot, des de ells abraçant-se fins a un ou ferrat amb una botifarra amb forma de cor, varietat n’hi ha moltíssima. Però l’important és que ells han reflexionat sobre això i els dèiem que busquessin una frase inspiradora relacionada amb la fotografia que feien i han sortit coses molt curioses. De fet, l’activitat era perquè ells pensessin en això, com podíem somniar amb un món millor. Relacionat amb l’atrapa somnis, que és el logotip d’aquest any de l’escola que, d’alguna manera, enganxa els malsons i no tenir la pau és un malson”

Els dos centres de l’Escola Pia de Calella es trobaran demà a la plaça de l’Església a les 11:30 h per veure les fotografies i cantar “No t’adormis”, la cançó de Txarango relacionada amb el valor del curs.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la coordinadora de pastoral de l’Escola Pia, Alba Angelats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat