L’Escola Pia es posiciona entre els 15 millors equips de la Lliga de Debat

EQUIP PIA

Fa anys que l’Escola Pia participa en la lliga de debat de la Xarxa Vives d’Universitats. Ara l’equip de l’escola ha guanyat la fase local i s’ha posicionat entre els 15 millors dels Països Catalans. Demà quatre alumnes s’enfrontaran a les rondes eliminatòries del torneig on buscaran ser primers de grup per poder classificar-se per a la gran final que se celebrarà el 23 d’abril. Enguany els debats de la lliga s’adapten a la pandèmia i es fan de manera virtual amb una durada màxima de 16 minuts. Èlia Casanovas, Àlex Rodríguez, Ènia Roura, Oriol Pont són els estudiants calellencs que competiran per l’Escola Pia.

La Lliga de Debat és una competició on diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i batxillerat d’arreu de Catalunya debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. El tema de debat d’enguany és si el creixement global de l’economia és compatible amb la preservació del medi ambient. L’objectiu d’aquesta lliga és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, on han de defensar una posició a favor o en contra. Joan Gallart és professor de l’Escola Pia i capità de l’equip.

El tema de la lliga de debat en l’àmbit universitari fa anys que funciona molt bé. És una competició dialèctica on es planteja un tema i els equips s’han de posicionar a favor o en contra. Nosaltres ara hem guanyat la fase local i això ens dona pas a ser a les rondes eliminatòries.

Àlex Rodríguez i Oriol Pont seran dos dels estudiants que representaran a l’Escola Pia. Diuen ser bons oradors, malgrat reconèixer que això no ho és tot i que cal preparar els debats amb bons arguments i amb molt pràctica.

Al final és tot pràctica. A l’escola hem fet molta pràctica amb debats interns i tot això suma. Sempre hem tingut capacitat de bons oradors, però sense bons arguments i sense pràctica no faríem res.

L’equip de l’Escola Pia, que ja ha guanyat la fase local, s’enfrontarà demà a les rondes eliminatòries contra l’IES Baix Montseny, el Betània Patmos, el Ginebró i l’Honori Gràcia.
Recupera l’entrevista al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *