L’Escola Pia renovarà el pati dels til·lers i s’ofereix a obrir-lo a Calella

L’escola vol potenciar els usos que té actualment el seu pati dels til·lers, un dels més apreciats que hi ha a Sant Pere per les seves dimensions, els elements naturals que conté i les zones d’ombra que ofereix. Ha posat fil a l’agulla per renovar-lo i adaptar-lo al joc i a l’aprenentatge dels alumnes, amb materials adequats per als infants. La intenció és poder-lo estrenar a finals d’aquest curs.

La directora de l’Escola Pia de Calella, Marisa Romero, ha explicat com es farà la renovació del pati dels til·lers.

Vam fer un projecte que pemetran combinar les dues coses: mantindrem els arbres, és del més valorat del pati, però tindrem un terra més estable i més adequat per als nens i nenes (…) També hi volem fer una aula-teatre que ens permeti fer classes a l’aire lliure i, alhora oferir-lo, al poble. Penso amb concerts a l’estiu, per exemple. Té una entrada totalment independent i té tots els serveis necessaris i es podrà obrir a la ciutat.

El projecte inclou també la renovació del sistema elèctric per garantir una bona il·luminació de tots els racons del pati. Diu Marisa Romero que s’està fent una “obra important” amb l’objectiu que l’espai quedi “preciós”.

Quant als terminis d’execució, explica que s’ha valorat la possibilitat de fer-ho en dues fases.

Dependrà de si ho fem en dues fases o finalment ho enllestim amb una. A final del curs i el Casal d’Estiu, segur que ho podrà estrenar.

Durant aquest temps, l’escola està reubicant en d’altres espais les estones de pati que fan els alumnes.

El projecte estava previst de fa temps i, en aquest sentit, no es vincula als 200 anys de presència de la institució escolàpia a Calella. En relació als actes de celebració, començaran el 28 de maig amb una jornada esportiva interescolar.

Ens feia il·lusió fer una activitat esportiva amb els nens i nenes de totes les escoles de Calella. Proposem als alumnes de sisè de primària i primer d’ESO i organitzarem una jornada esportiva de convivència, no competitiva, el 28 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *