Núria Freixas (alcaldable CUP): “Calella no viu del turisme, sobreviu del turisme”

L’acaldable de la CUP, Núria Freixas, proposa un canvi de model econòmic a Calella pel que fa al turisme. Freixas afirma que la ciutadania actualment no viu del turisme sinó que en sobreviu i aposta per un turisme de salut i de proximitat. Un dels elements a repensar dins d’aquest nou model són les guinguetes de la platja que afirma generen un circuit que fa que els diners que deixen els turistes no arribin a tota la ciutat. Freixas ha explicat també que la seva formació posarà en marxa una “taula de confiança” amb ERC, Calella en Comú i Podem per debatre línies d’actuació.

Freixas ha volgut destacar al programa La Ciutat de Ràdio Calella TV que és la tercera ciutat més pobra de la comarca. Per dur a terme aquest canvi econòmic, afirma la cap de llista de la CUP, cal anar cap a un comerç de proximitat amb productes de quilòmetre 0, apostar per les energies renovables i per a un turisme de salut i proximitat. En aquest sentit, la formació vol repensar el model de guinguetes a la platja perquè considera només afavoreix uns quants i no repercuteix a tota la ciutat.

Tema guinguetes, tema anava a dir vergonyós o colpidor. És el fet de que el turisme a Calella queda en el mateix cercle econòmic, en els mateixos cercles econòmics. Hotels, guinguetes, tornem a l’ hotel, és el mateix circuit. Volem potenciar el turisme de la zona? Volem que Calella visqui del turisme o és el que dèiem abans que sobreviu del turisme? Qui viu del turisme a Calella? perquè creant aquest cercle no convidés a anar al petit comerç, no convides a anar al petit bar que hi ha, a la diversificació que dèiem abans

Sense deixar la zona, Freixas ha explicat que des de la CUP veuen necessari eliminar els cotxes del camí de platja perquè fan barrera. En aquest sentit, l’alcaldable ha plantejat una possible alternativa d’aparcament a la zona de la riera on abans era l’antiga Escola Salicrú.

Trenca la barrera i hauriem de mirar opcions d’on posar nous aparcaments. Tenim la part més dalt del Salicrú antic, que potser seria una alternativa. Hi ha opció després de crear com un transport públic intern, bus, carrilet, bici que faciliti (entenc que anem a aparcar el cotxe en un pàrquing i tornem en un bus?) un circuit, un carrilet, un transport interurbà que faciliti. Molta gent que hi ha a la platja, passa tot el dia a la platja, si deixes el cotxe aïllat i després vas caminant, no hi ha cap problema

I encara més propostes per al litoral. Un dels temes que considera necessari la CUP és ubicar-hi una platja de gossos. Es tracta d’un projecte encara sense un emplaçament concret definit que permetria compartir espai de platja amb els animals de companyia.

Perquè ens cal, perquè hi ha una necessitat latent. La gent que té gossos pot estar durant mesos anant a la platja a passejar i quan arriba el mes d’abril, maig són expulsats perquè hi pugui anar la gent allà a beure. Que tu no puguis anar i hagis de marxar expulsat del teu espai per donar el lloc a un altre ho trobem intolerable

La CUP pretén, segons ha explicat la seva alcaldable, qüestionar-se molts dels plantejaments actuals. Un d’ells és la política de potenciar grans esdeveniments, com són l’Ironman i la Volta Ciclista, que no ha pensat eliminar sinó replantejar i veure si reverteixen en la ciutat.

L’acaldable de la CUP també s’ ha mostrat totament contrària al projecte d’ubicació d’un supermercat al pàquing de l’Hospital 2 on, si hi ha vist-i-plau de la Generalitat, s’hi podria fer una ampliació de l’equipament. Freixas també a anunciat que properament volen iniciar una taula de confiança amb ERC, Calella en Comú i Podem per debatre les seves línies d’actuació.

El programa de la CUP s’estructura sobre grans eixos transversals basats en l’ empoderament popular amb democràcia real i directa , el feminisme i l’ecologisme en espais com la platja i el Parc Dalmau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *