L’escultor Ramon Oms explica el procés de creació de l’escultura commemorativa del 90è Aplec de Calella

L’artista manresà ha supervisat aquest matí les feines de col·locació de l’escultura de bronze que s’inaugurarà aquest diumenge a la tarda per commemorar el 90è aniversari de l’Aplec de Calella. Ramon Oms ha explicat quin procés s’ha seguit fins a perfilar la figura de la noia que, asseguda en un banc, porta a la mà dos instruments propis de la música de cobla.

L’Ajuntament de Calella va contactar amb Ramon Oms per posar en solfa el projecte d’escultures simbòliques sobre la ciutat i la seva història. I la primera que es desvetllarà serà la de l’aniversari de l’Aplec, aquest diumenge, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Coneixia la seva obra i li va fer l’encàrrec, a partir de la qual va anar desenvolupant la idea que finalment s’ha materialitzat en dues peces: l’escultura de la noia que porta un flabiol i un tamborí, i el banc sobre el qual reposa.

“A partir de l’encàrrec es tractava de trobar i encertar la idea. Vaig fer un primer esbós amb fang, el vaig presentar i els va semblar correcte, i a partir d’aquí vam tirar-ho endavant. El procés consteix en fer un motlle de cera i després acabar-lo a nivell metal·lúrgic”, ha comentat Oms a Ràdio Calella TV.

L’artista manresà calcula que l’escultura de bronze té un pes d’aproximadament 250 quilos de pes. Ell mateix ha estat l’encarregat de crear una de les altres peces del projecte de simbologia i identitat de ciutat que impulsa el Govern Municipal. Per la Festa Major petita es descobrirà l’escultura de La Llopa, que es col·locarà al capdamunt de la riera Capaspre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *