L’esportista Fernando Plaza porta el solidari Repte Transibèric a Calella

Fernando Plaza és un esportista cordovès amb un 41% de discapacitat que està realitzant un repte solidari: vol recórrer la Península Ibèrica amb l’objectiu de recaptar fons per l’associació Sonrisa de Lunares, que té cura de pacients pediàtrics sense recursos, sobretot de nens amb paràlisis cerebrals, i que han de fer fisioteràpia i recuperació. En total, farà 3.782 km en 38 dies. Avui ha finalitzat la tretzena etapa a Calella.

En declaracions a Ràdio Calella TV, l’esportista cordovès ha explicat quin és l’objectiu del que ha anomenat Repte Transibèric.

L’objectiu és recaptar fons per una associació que s’anomena Sonrisa de lunares, per poder obrir un centre de rehabilitació pels nens menors de 15 anys. L’objectiu és comprar una màquina que té uns vestits per la paràlisis cerebral. Es pot col·laborar a través de la pàgina web, Sonrisa de lunares o Desafío Transibérico, hi ha un número de compte i el que pots anar comprant són quilòmetres solidaris. Cada quilòmetre que jo faig val un cèntim i poden comprar des d’un cèntim fins al que vulguin.

I espera aconseguir 30.000 euros per poder comprar aquesta màquina. Quan era jove va patir dos greus accidents de moto dels quals es va aconseguir recuperar gràcies a la seva constància. D’aquí neix la seva voluntat de que tots els nens i nenes amb necessitats fisioterapèutiques puguin accedir al tractament, especialment aquells que no tenen recursos.

Els dos accidents greus que vaig tenir el primer va ser que un cotxe es va posar al meu carril i vaig xocar per davant, que va ser el més greu que vaig tenir. I l’altre va ser que a través del primer accident, jo vaig seguir anant en moto inconscientment i cada vegada que em posava nerviós perdia el coneixement i en una sortida que vaig fer en moto no ho recordo perquè vaig perdre el coneixement i em vaig tornar a estavellar. Jo vaig tenir una rehabilitació pèssima, tot i que sóc gran, però no tenia recursos econòmics. Me la van donar a la Seguretat Social, com li donen a qualsevol altra persona, però la majoria dels dies l’havia de fer jo sol perquè no em prenien la tensió i la veritat que quan una persona necessita alguna cosa o es gasta els diners o… I, des de la nostra associació, el que volem és que aquests nens no hagin de gastar-se aquests diners, sinó que tinguin les millors màquines perquè ells són el nostre futur.

Sitges-Calella és l’etapa número 13. Plaza ha agraït la rebuda per part de l’alcaldessa de Calella, que li ha fet entrega de diversos obsequis de la ciutat, i ha destacat la bellesa del paisatge.

Jo em trobo molt bé, em trobo com si surtis el primer dia. Físicament estic preparat, perquè vaig fer entrenaments anteriors en la meva preparació i la veritat és que em trobo molt bé. El que més m’agrada és la rebuda que estic tenint cada vegada que arribo, per exemple, com avui aquí a Calella, i és el que em dona motius per seguir endavant. La veritat és que és un recorregut preciós perquè l’he fet tot a través de la costa i les vistes i els paisatges que teniu és que són increïbles. Aconsello a la gent que vingui només pel fet de veure’l.

Fa un 20% de cada una de les etapes corrents i, la resta, en bicicleta. Un altre dels seus objectius és aconseguir el Record Guinness per convertir-se en el primer espanyol en fer 38 duatlons consecutius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *