L’ex rector de la Parròquia de Calella ha estat nomenat exorcista del Bisbat de Girona

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Mossèn Josep Puig i Bofill, ara rector de Roses i Palau-saverdera, a l’Alt Empordà, ha rebut l’encàrrec del bisbe Francesc Pardo, qui a la vegada compleix la directiva del Vaticà per la qual totes les diòcesis han de tenir un exorcista oficial. Girona no n’havia tingut mai i ara, atenent a les ordres del Papa Francesc, n’ha creat la figura.

L’exorcisme és un ministeri que es troba detallat al Codi de Dret Canònic i que s’aplica quan l’Església demana, en nom de Jesucrist, que una persona sigui protegida contra les amenaces del maligne. I això es fa per mitjà d’un sagrament solemne que només els sacerdots amb el permís del bisbe poden realitzar.

Ara l’encàrrec ha recaigut en mossèn Josep Puig Bofill, qui ha explicat quina serà la seva missió en declaracions a Catalunya Ràdio.

Si bé hi havia algú que deia estar posseït pel diable, més aviat es tracta d’escoltar i pregar per la persona que es troba en aquesta situació i mirar que vegi les coses amb realisme. Sempre hi ha la missió de pregar i fer el possible perquè es vegi alliberada del mal que sofreix, sigui del diable o d’altra cosa.

Mossèn Puig accepta l’encàrrec del bisbe amb la voluntat d’ajudar a les persones i sense pretendre suplir l’atenció professional que puguin necessitar les persones que diuen patir una possessió del diable.

M’hi acosto de puntetes i amb ganes d’ajudar. No tinc una especial formació per això i em costarà distingir, si es pot, entre malalties psicològiques i reals possessions. En fi…

El seu nomenament entrarà en vigor a partir del mes de setembre.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat