L’Institut Guttmann fa aquesta setmana xerrades als centres educatius de Calella

Responsables de l’Institut Guttmann realitzen aquesta setmana xerrades als instituts de Calella amb l’objectiu de sensibilitzar els joves sobre la necessitat de fer una conducció responsable i segura.
Les xerrades han de servir perquè els joves adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries a l’hora de conduir un vehicle o bé practicar activitats esportives o de lleure que comportin risc. Avui s’han fet dues sessions a l’Escola Freta amb els alumnes d’ESO i dels Cicles Formatius.

Els joves són un grup de població que registra molts accidents, especialment, de trànsit. Algunes de les afeccions més greus que poden patir són les lesions del sistema nerviós central, que tenen com a conseqüència les paraplegies, les tetraplegies o altres seqüeles físiques irreversibles.

Les sessions són desenvolupades per monitors afectats de discapacitat física, que es desplacen a les escoles i que, amb material audiovisual i imprès elaborat expressament, propicien entre els joves un intens debat entorn als accidents, les seves causes i la manera de prevenir-los.

L’encarregat de fer les dues xerrades a l’Escola Freta avui ha estat en Juan Carlos. Ell va patir un accident de trànsit que el va deixar en cadira de rodes durant uns anys i ara, després de molta paciència i treball a l’Institut Guttmann, ha aconseguit caminar amb crosses. Ha explicat la seva experiència a l’Info Migdia de Ràdio Calella Televisió.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *