L’Ironman Barcelona 2017 penja el cartell de complet

Esgotades totes les inscripcions generals per a l’Ironman Barcelona 2017, que es disputarà lel diumenge 1 d’octubre, amb seu a Calella. L’organització ho atribueix a l’esforç que fan totes les parts implicades –institucions, treballadors, cossos de seguretat i voluntaris– per millorar i consolidar la prova esportiva, que comptarà amb la participació de 3.000 triatletes, en un 90% internacionals.

És la prova europea més tardana en el calendari de triatlons internacionals i de les primeres que han pogut penjar el cartell de complet. L’Ironman Barcelona, en aquesta quarta edició sota la marca, ofereix un total de 3.000 dorsals, dels quals una petita part els ven l’agència de viatges oficial en paquets vacacionals.

El fet que en aquesta última edició s’hagi establert un nou rècord de la prova, explica Agustí Pérez, director de l’Ironman Barcelona, ha donat l’empenta final per esgotar les inscripcions. “El fet de baixar de les 8 hores amb el Patrick Nilsson és molt important en aquest món perquè fa que la gent constati que la prova és ràpida i que és aquí on poden venir a fer marca. En el moment que va creuar la línia d’arribada ja vam comentar que seria el colofó que ens faltava per aconseguir ràpidament el ‘sold out’”, ha dit.

Agustí Pérez reconeix que és un orgull haver tingut aquesta resposta i que el sold out és mèrit de tota la gent que treballa en l’organització del triatló de llarga distància, des d’institucions, membres de cossos de seguretat, els propis treballadors i el gruix de voluntaris.

La suma de tot plegat, també de les característiques i el paisatge del territori que l’acull, ajuda a què l’Ironman Barcelona tingui tant bona premsa entre els esportistes. “Hi ha una rotació important de participants i això aporta molta riquesa a la prova. El 2015 vam tenir un grup de més de 200 mexicans i aquest any, més de 200 russos. És el que genera la difusió que estem fent i el que transmet el participant amb el boca-orella”, ha exposat el director d’Ironman Barcelona.

L’Ironman Barcelona, a diferència del 70.3, congrega majoritàriament triatletes internacionals, amb una participació gairebé testimonial dels locals. És en aquesta edició de llarga distància quan la prova demostra que és exponent de turisme esportiu.

“És un esdeveniment de primer nivell internacional i de turisme esportiu que aporta un 90% de participants internacionals i deixa un impacte econòmic de riquesa interior d’aproximadament 15 milions d’euros. Però sobretot ven la marca de Calella, del Maresme i de Catalunya en un calendari internacional que té molt d’èxit”, ha indicat.

Catalunya ha estat guardonada amb el premi a la millor destinació de turisme esportiu del món en la darrera edició de la fira londinenca World Travel Market. Des de l’Agència Catalana de Turisme s’ha reconegut la contribució de Calella en aquest segment, i això no es podria entendre sense l’aposta feta per l’Ironman Barcelona, entre d’altres esdeveniments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *