L’IRONMAN Barcelona torna a concentrar en un dia les dues proves del triatló

Foto: IRONMAN
Foto: IRONMAN

L’espectacle del triatló es tornarà a viure aquest diumenge a Calella i al Maresme, i ja sense les estretors ni les restriccions per la pandèmia. Al contrari, s’espera una alta participació tenint en compte que l’organització consolida el format d’un sol dia per a les proves IRONMAN de llarga distància i les 70.3. En total, hi haurà gairebé 5.000 atletes en competició pel territori i tots perseguint l’objectiu de completar les seccions de natació, bicicleta i cursa a peu per aconseguir penjar-se la medalla de “finisher”.

Adriana Carreter, directora d’IRONMAN Barcelona, ha explicat al programa Ona Maresme, que calculen mobilitzar a l’entorn de 15.000 persones per aquest cap de setmana de competició, sense comptar els 5.000 atletes que participaran a les proves de llarga i mitja distància.

Teníem molta participació russa, però òbviament aquest any no serà així. Els inscrits són bàsicament anglesos, francesos i algun italià (…) La prova també té molt bona acollida entre els esportistes d’aquí i n’esperem una bona participació.

L’IRONMAN i el 70.3 es disputaran aquest diumenge, en el format d’un sol dia pel qual torna a apostar l’organització després de l’experiència de l’any passat. Carreter avança que s’ha dimensionat la logística per donar una bona atenció als participants i que hi haurà novetats a la zona de sortida i arribada perquè tingui un plus d’espectacularitat.

A la zona de sortida del segment de natació, a la Platja Gran, hi haurà un deejay ambientant la sortida. Els primers en llançar-se a l’aigua seran els participants al 70.3.

Els atletes de la 70.3 faran un circuit en el sentit de les agulles del rellotge i, al cap de 20 minuts, sortiran els de la llarga distància en el sentit contrari perquè no es trobin mai a l’aigua.

La zona d’arribada s’ha treballat de forma especial perquè sigui un punt que doni força als atletes mentre estan fent la cursa a peu, perquè hi passaran més d’una vegada abans de creuar-la definitivament.

A la línia d’arribada hem fet com un gran estadi amb les graderies. La idea és que l’atleta hi passi fins a tres vegades abans d’acabar la prova i que això els suposi una injecció d’energia.

L’organització preveu unes condicions meteorològiques òptimes durant la competició: la mar calmada i a uns 23 graus de temperatura, vents fluixos i ambient suau. Anima a tota la ciutadania a sortir al carrer per animar als participants i sumar-se a la festa d’esport que tenen preparada a la zona d’arribada, on s’hi podrà accedir lliurement.

Recupera l’entrevista al programa Ona Maresme:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *