Una agressió masclista a Santa Susanna acaba amb un detingut i dos Mossos ferits

Un detingut per agredir a la seva parella en un hotel de Santa Susanna i ferir a dos agents dels Mossos d’Esquadra en oposar resistència. Els fets han passat aquesta matinada de dilluns, quan les persones de les habitacions contigües han alertat dels crits. La dona es recupera de les contusions, algunes d’elles de gravetat, ingressada a l’hospital. Els sindicats SAP-FEPOL i SME-FEPOL han detallat que un dels agents presenta “una fractura al nas i lesions de diversa consideració” i han tornat a denunciar una manca d’efectius dels Mossos d’Esquadra a la comissaria de Pineda de Mar. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha condemnat els fets a RCT i s’alinea a la petició dels sindicats a demanar reforços policials, una demanda que han expressat els alcaldes de l’Alt Maresme públicament en diferents ocasions.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Santa Susanna han detingut un home per agredir a la seva parella sentimental a un hotel del municipi la matinada de dilluns, segons apunta el digital EL CASO, estaria ubicat al carrer Pla de la Torre. Els hostes de les habitacions van donar l’alerta. Quan els cossos policials hi van arribar es van trobar amb la negativa de l’home d’obrir la porta i la resistència que va mostrar també físicament, arribant a ferir als dos agents dels Mossos d’Esquadra que estaven de servei. L’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, ha condemnat els fets als micròfons de Ràdio Calella TV i ha donat més detalls del relat dels fets.

A partir de les ferides dels dos agents durant l’actuació, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) han emès un comunicat en què tornen a denunciar la manca d’efectius a la comissaria de Pineda de Mar. “La manca de mitjans i de recursos, insistentment denunciat per les nostres organitzacions sindicals s’ha tornat a fer evident en aquesta actuació policial”, exposen tot detallant les lesions dels agents a qui desitgen una bona recuperació de la fractura de nas i les lesions de diversa consideració.

El comunicat de SAP-FEPOL i SME-FEPOL es remet també al 6 de juliol, data en què hi va haver un tiroteig a la urbanització Àgora Parc de Tordera en què “els efectius de Seguretat Ciutadana i de la Policia Local de Tordera van haver de fer front”, diuen, ” amb mitjans clarament insuficients”. Reclamen al Departament d’Interior més pistoles tàsser i incrementar la formació en defensa personal dels agents. Així com es pregunten “per què a dia d’avui, Pineda de Mar segueix sense tenir un increment real i efectiu que garanteixi el suport policial en totes les actuacions que siguin necessàries?”.

Des de l’Ajuntament de Santa Susanna, l’alcalde s’alinea a demanar més reforços “és la queixa que fem any rere any”, explica, “és la Generalitat i el Departament qui ha de fer un esforç”.

La Generalitat ha anunciat el reforç extraordinari per l’estiu, amb més efectius i bossa d’hores extra, sense especificar-ne com es distribueix territorialment a les comissaries maresmenques a RCT, ni el nombre d’efectius destinats a la comarca com a reforç. El mes d’agost està previst que s’incorporin nous agents de l’última promoció dels Mossos a les comissaries de la comarca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.