Llibertat vigilada i amb una ordre d’allunyament per al menor investigat per abusar d’una nena de 10 anys

El menor estranger que dilluns es va lliurar als Mossos d’Esquadra, i a qui s’investiga per haver abusat d’una nena de 10 anys, dissabte a la nit a la Platja Gran, està en llibertat vigilada i sobre ell pesa una ordre d’allunyament de la víctima. El Departament d’Afers Socials, Treball i Famílies ha confirmat que es tracta d’un extutelat que el passat mes de setembre va fugir del centre de protecció on s’allotjava, a Barcelona. Des de l’Ajuntament de Calella, el portaveu del Govern, Josep Torres, també ha confirmat que el noi no forma part del grup que ha residit al centre d’emergència de l’Hotel Marisol i, en aquest sentit, ha reprovat les informacions que s’han fet circular en les últimes hores a través de les xarxes que apuntaven justament el contrari. Torres s’ha posat al costat de la víctima i la seva família, que han rebutjat el suport que se’ls ha ofert.

El portaveu del Govern i tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, ha confirmat que el presumpte abús sexual es va produir dissabte a la nit. Que la nena de 10 anys era a la platja amb unes amigues i que va ser llavors quan el noi, també menor d’edat, va fer-li tocaments. Segons el relat de Torres, la petita no va explicar-ho a la família, que se’n va assabentar l’endemà i va denunciar-ho.

Hi ha una menor i un jove, que segons sembla ja coneixia, s’intenta sobrepassar, fer-li petons i fins i tot hi ha tocaments. Ella es nega i el noi marxa (…) Va passar el dissabte, però nosaltres en tenim coneixements diumenge que és quan el pare truca al 112 i la Policia Local rep l’avís. Però els fets passen dissabte cap al tard, a la nit (…) Ella no explica res a l’àvia i és a través de les amigues amb qui passejava que l’àvia se n’assabenta i ho posen en coneixement del pare.

La Policia Local, que va fer la primera atenció, va acompanyar el pare fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra perquè presentés la denúncia. D’aquesta manera, segons ha dit Torres, s’evita la doble victimització que es produeix quan s’ha de prestar declaració diverses vegades.

El noi, que va fugir d’un centre de protecció barceloní el passat mes de setembre, va lliurar-se dilluns als Mossos d’Esquadra, que van comprovar que es tracta d’un menor d’edat.

Ho descartem, perquè la Policia ho descarta. És un noi escapolit d’un centre de Barcelona que de tant en tant corre per aquí (…) Es va lliurar dilluns als Mossos, i s’encarreguen de comprovar si és menor o major d’edat per mitjà de la prova del canell, que li han practicat i ha sortit que és menor.

Després de prestar declaració, i segons ha confirmat Afers Socials, al noi se li va decretar llibertat vigilada i una ordre d’allunyament de la víctima. Estaria en un centre de protecció de referència a la capital catalana.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat ha reconegut que des de l’Ajuntament de Calella desconeixen si l’investigat és un dels joves estrangers que viuen al carrer. A diferència del que explicava aquesta mateixa setmana CalellaxRefugiats, que es referia a un grup d’una dotzena de nois, Torres ha dit que la situació afecta només a tres. Admet, això sí, que amb el tancament de l’Hotel Marisol -aquest mateix dimecres- hauran de ser especialment amatents a que no s’agreugi la problemàtica.

No ho sabem. Oficialment ens en consten 3, no 12. Ara que marxa el grup que queda al centre d’emergència del Marisol haurem d’estar-hi a sobre. Haurem de comprovar quins menors que havien vingut o són d’altres centres s’han quedat, perquè això sí que es pot convertir en un problema i ho haurem de controlar.

L’Ajuntament de Calella anunciava ahir a la nit que es presentarà com a acusació particular en el cas i que ha ofert ajuda i assessorament a la víctima i a la seva família, com també ha fet el Govern català. Aquesta ha rebutjat l’atenció dels responsables municipals.

Estem al costat de la víctima i ens presentarem com a acusació particular quan es faci el judici. No podem fer altra cosa, de la mateixa manera que hem ofert la nostra ajuda al pare (…) També he de dir que malauradament el pare ho ha rebutjat, però cap problema perquè considero que són uns moments molt complicats per a la família.

El portaveu del Govern ha condemnat les informacions i els comentaris “de mala fe” que s’han fet circular en les últimes hores i especialment a través de les xarxes socials per crear alarma social. Ha reprovat en particular els insults que s’han fet contra l’alcaldessa, que ha dit està gestionant la situació des de Londres, on encapçala la representació de Calella a la fira turística WTM.

Recupera l’entrevista íntegra al portaveu del Govern Municipal i tinent d’Alcaldia de Seguretat, Josep Torres, al programa La ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *