L’objectiu de les 1.560 signatures, a tocar

El grup promotor va fer una recollida de signatures per demanar la convocatòria de la consulta (Foto: Arxiu RàdioCalellaTV)

El grup promotor de la consulta sobre la platja de gossos –que té el suport de la CUP, Esquerra i Calella en Comú– afronta els últims quinze dies de campanya per recollir les 1.560 signatures que són necessàries perquè l’Ajuntament de Calella hagi de preguntar a la ciutadania. És el topall mínim però esperen superar la xifra pensant que alguna pot quedar invalidada. Aquest cap de setmana tornaran a muntar parada al Mercat Municipal i al Passeig Manuel Puigvert; i diumenge vinent, 23 de maig, faran un concert de cloenda amb el músic osonenc Tremendu i que volen que sigui d’agraïment a tothom que els ha donat suport.

concertEl concert amb Tremendu es farà al migdia i hi haurà servei de bar i taules muntades, que caldrà reservar prèviament per complir amb la normativa anti-Covid. Xavi Nogués, portaveu del grup promotor de la consulta sobre la platja de gossos, anima a tothom a anar-hi.

És un concert d’agraïment gratuït. Només cal reservar taula a lamorracalella@gmail.com. Es compliran les mesures Covid i tindrem un servei de barra virtual perquè funcionarà a través de whatsapp.

Per al concert, el grup promotor ha rebut el suport de la CUP i de Calella en Comú. S’aprofitarà per recollir signatures de suport i totes s’entregaran l’endemà dilluns 24 de maig a l’Ajuntament de Calella. Nogués ha confirmat que estan gairebé a punt d’arribar a l’objectiu de les 1.560 que estan fixades per llei.

Diria que falten unes 150 signatures, aproximadament. Fem un càlcul amb el que pot treure el comerç, que encara no hem comptat. Si no les tenim, estem a puntíssim (…) Nosaltres sempre hem parlat de l’objectiu de les 1.560 signatures, tot i que a nivell intern en volem més per tenir coixí per si en cauen unes quantes amb el procés de validació.

Hi ha una xarxa d’una trentena d’establiments, des de comerços, empreses de serveis i bars o restaurants, que donen suport a la iniciativa i fins a última hora recolliran signatures. L’únic requisit és tenir més de 16 anys i estar empadronat o empadronada a Calella.

Els partits polítics de la CUP, Esquerra i Calella en Comú també participen activament en aquesta campanya perquè es convoqui la consulta i es pregunti a la ciutadania si vol o no una platja de gossos. En concret, es planteja la modificació de l’ordenança municipal de convivència i que s’aixequi l’actual prohibició perquè hi vagin els animals entre els mesos de maig a octubre.

Si se supera aquest primer requisit, Nogués manté que el procés s’haurà de completar dins d’aquest 2021.

Quan es validin les signatures, l’alcaldessa tindrà tres mesos màxim per convocar la consulta. En principi si serà dins el 2021 perquè, per llei, els terminis són aquests.

La consulta popular sobre la platja de gossos no seria en cap cas vinculant, tot i que el Govern Municipal del PDeCAT i el PSC ha manifestat que donaran compliment al resultat, sigui quin sigui. Hi podran participar les persones majors de 16 anys, també inscrites al padró municipal, però que no tinguin cap animal de companyia censat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.