L’Oficina de Català commemora el seu trentè aniversari

Acte central del trentè aniversari de l’Oficina de Català de Calella, inscrita a la xarxa del Consorci de Normalització Lingüística. Es farà aquest dissabte 15 d’octubre al Far i inclourà una visita guiada i el recital de poesia “Amalgamant paraules” en homenatge a la voluntària Carme Mollfulleda, traspassada recentment. Judith Farré, responsable de l’Oficina de Català de Calella, ha explicat que Mollfulleda representa el gran equip de voluntaris i voluntàries del servei, que són un pilar fonamental de l’activitat en defensa i promoció de la llengua que s’hi duu a terme.

Tota la família de l’Oficina de Català, antics i actuals voluntaris i alumnes, a més d’entitats i empreses col·laboradores, i tota la ciutadania, està convidada a l’acte central del 30e aniversari que tindrà lloc aquest dissabte al matí al Far. Començarà a les onze del matí amb una visita guiada a l’espai museogràfic de la torre lluminosa i un recital de poesia a càrrec de Jesús Gasco i Clàudia M Mollfulleda. Serà en homenatge a Carme Mollfulleda, una voluntària del servei molt estimada que ja no és entre nosaltres.

Judith Farré, la responsable de l’Oficina del Català, ha tingut unes paraules de record cap a ella. Ha explicat que l’homenatge serà d’agraïment i reconeixement a totes les persones que contribueixen des del voluntariat a la tasca pedagògica, de formació i sensibilització amb el català que s’hi fa.

La Carme es va apuntar l’any 2014 a un curs de català per treure’s el nivell C i, des de llavors, sempre es va mantenir implicada amb les nostres activitats: va fer les tertúlies a la biblioteca, va ser parella lingüística… (…) Aquest homenatge el vull estendre a la resta de voluntaris i voluntàries de l’Oficina de Català, ara som un molt bon equip.

Enguany es compleixen 30 anys de la integració del servei de català que hi havia a Calella per iniciativa del mestre, escriptor i periodista Francesc Grau i Viader al Consorci de Normalització Lingüística.

Durant aquest temps, ha crescut amb cursos i activitats dirigides a l’aprenentatge del català. Diu Farré que l’alumnat nouvingut és molt receptiu però es troba amb la dificultat de trobar espais on practicar i perfeccionar la llengua.

Una de les coses que m’entristeix més és treballar tant perquè la gent que aprèn el català tingui oportunitat de practicar-lo. Quan vaig començar a fer classes, els nivells de no catalano-parlants eren alumnes que feia molts anys que vivien aquí. Ara, tenim els cursos plens de gent que fa setmanes o mesos que han arribat. No tenen cap problema, però després es troben que no saben ben bé de què els serveix perquè no tenen espais per practicar-lo.

És per això, que VxL (Voluntaris per la Llengua) és un dels projectes més importants que desenvolupa l’Oficina de Català. Posa en contacte persones que estan en procés d’aprenentatge amb catalano-parlants que vulguin dedicar part del seu temps a compartir estones de conversa.

L’Oficina de Català de Calella està desenvolupant el programa de commemoració del seu trentè aniversari comptant amb la col·laboració de diverses entitats i associacions locals: Amics del Parc Dalmau, Associació Dones de Calella, Aula d’Extensió Universitària de Calella, Calella Marxa, FotoFilm Calella, Joventut Artística i Òmnium Cultural Alt Maresme.

El servei està ubicat a les dependències municipals de la Fàbrica Llobet Guri, amb horari d’atenció al públic els dimarts i dijous d’11.30h a 13h, i els divendres, d’11h a 13h. També hi podeu contactar telefònicament al 937665184 o per correu electrònic a calella@cpnl.cat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *