Mariona Xandri comença els assajos per cantar l’Àngel d’aquesta Setmana Santa

Falta poc més d’un mes per a un dels actes més nostrats de la Setmana Santa, que aquest 2024 arribarà força aviat. Calella és de les poques poblacions catalanes on es manté la tradició del Cant de l’Àngel, la interpretació dels cants anunciadors de la Resurrecció de Jesucrist a la Verge Maria. És una peça que demana una veu delicada capaç d’arribar a notes molt altes, que és tot un repte per als petits – nenes i nens – que s’hi han posat al capdavant en els últims anys. Mariona Xandri se suma a la llista. Aquest dilluns ha començat els assajos amb l’acompanyament de l’organista i comunicadora Sònia Montañola.

L’encarregada d’interpretar el Cant de l’Àngel té 9 anys i estudia música a les Escoles Freta, on imparteix classes qui actua de mantenidora d’aquesta tradició a Calella, Montserrat Mateu. D’ella li va arribar la proposta i, d’acord amb la seva família, va acceptar-la amb molta il·lusió i ganes.

Ara falta poc més d’un mes perquè s’estreni en la primera de les tres cites que tindrà per la Setmana Santa calellenca: la nit del Dissabte de Resurrecció a la Parròquia, durant la Vetlla Pasqual, i l’endemà al migdia, Diumenge de Pasqua, al temple i després a la Plaça de l’Ajuntament. Mariona Xandri ha explicat la notícia a totes les seves amigues i amics, i assegura que no tindrà cap problema per posar-se davant del públic.

L’últim Cant de l’Àngel es farà des del balcó de l’edifici consistorial el Diumenge de Resurrecció, 31 de març.

L’altre cita important de la Setmana Santa litúrgica serà la Processó de la Llum i el Silenci que organitza la Confraria de Setmana Santa. Sortirà per Divendres Sant recorrent diversos carrers del nucli antic de Calella, portant els passos del Petó de Judes, el Crist a la Creu, el Crist Jacent i la Mare de Déu dels Dolors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *