La Volta impedirà l’accés del públic a les sortides i arribades d’etapa

Chris Froome, envoltat d’afeccionats, arribant al control de signatures de la Riera Capaspre

La Volta crearà una bombolla de seguretat per aïllar i protegir els corredors que disputaran l’edició número 100 de la prova ciclista. Aquest any no es tornaran a repetir les imatges dels afeccionats al costat dels ciclistes, a la Riera Capaspre, minuts abans que es doni el tret de sortida a l’etapa inaugural de la Volta. Tampoc la gent esperant al primer que creuarà la línia d’arribada. El protocol de seguretat que ha aprovat la Generalitat de Catalunya estableix que sortides i arribades d’etapa es faran sense públic. I tampoc s’anunciarà on s’instal·laran els punts d’avituallament al llarg del recorregut.

La idea és crear una bombolla de cursa que aïlli totes les persones que participen de l’esdeveniment esportiu. El personal acreditat haurà de presentar una prova PCR negativa realitzada, com a màxim, 72 hores abans per recollir l’acreditació i estar present a la Volta. També serà requisit indispensable per als professionals dels mitjans de comunicació que seguiran la prova durant tota la setmana. De la mateixa manera, s’exigirà una excel·lent higiene de mans, l’ús obligatori de mascareta i el manteniment sempre que sigui possible de la distància social.

Els corredors també passen els seus respectius PCR abans de viatjar a la cursa, segons marca la UCI, i les rodes de premsa posteriors al podi, excepte el flash interview de la cobertura televisiva, seran per via telemàtica.

A nivell protocol·lari, es mantindrà les distància social tant en el tall de cinta, com en el podi, i els corredors no faran el gest de signar abans de l’etapa en el control de signatures, sinó que serà suficient la comprovació visual per part dels comissaris.

Després d’un any d’absència a causa de la pandèmia, la Volta Ciclista a Catalunya torna amb una participació de luxe, amb els millors ciclistes del món: Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler, Chris Froome, Richard Carapaz, Marc Hischi, David De la Cruz o Thomas de Gendt són només alguns dels corredors que han confirmat ja la seva presència a la cursa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *