Mascaretes obligatòries per viatjar en transport públic

Els usuaris del transport públic han de portar la mascareta protectora, des d’avui de forma obligatòria. Per agafar el taxi o pujar al tren, al bus i també al metro de Barcelona, on es podrà omplir fins al 50% dels seients. El president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar aquest cap de setmana que coincidint amb aquestes noves mesures de la fase 0 del pla de desescalada es repartiran 6 milions de mascaretes gratuïtes per evitar la propagació de la Covid-19. A l’estació de Renfe de Calella, en hora punta, aquest matí no hi havia el personal encarregat de distribuir-les.

Voluntaris de Protecció Civil i de Creu Roja sí s’han desplegat a primera hora del matí per diverses estacions de la capital catalana, per exemple. Segons el decret estatal, les mascaretes que han de portar obligatòriament tots els usuaris del transport públic han de cobrir nas i boca. Els conductors i treballadors del serveis també hauran de portar-la i tenir solucions hidroalcohòliques per rentar-se les mans.

L’Associació de Farmacèutics de Catalunya ha alertat aquest matí que les mascaretes higièniques que reparteix l’Estat –també a organitzacions com Càritas o Creu Roja, a més de les federacions de municipis i províncies- no tenen la mateixa eficàcia en la filtració de l’aire que les quirúrgiques. Tot i això, sí que actuen de barrera evitant el contacte de les mans amb el nas i la boca, com també fan les confeccionades amb roba.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *