“Mica en mica ens apropem a la veritat del que li va passar a l’Helena”

“Existeixen indicis suficients que permeten afirmar que Xavi Jiménez va participar de forma activa en la comissió del delicte d’assassinat d’Helena Jubany”. És la contundent conclusió del jutge de Sabadell que instrueix la causa per la mort de la bibliotecària mataronina, que s’ha reobert gràcies a les proves i els testimonis que ha pogut recopilar la família després d’anys de lluita titànica buscant la veritat del que va passar el 2 de desembre del 2001. Joan Jubany ha sigut entrevistat aquest matí al programa La Ciutat, on ha dit que espera que s’hagi obert la via definitiva per fer justícia amb la seva germana.

Uns correus electrònics trobats a l’ordinador de l’Helena Jubany que s’han pogut vincular als anònims que va rebre setmanes abans de morir assassinada han estat la clau per la reobertura del cas, que ara entra en una via que la família espera que els porti a conèixer la veritat del que li va passar, qui o quins són els autors i es faci justícia.

De mica en mica sembla que ens apropem a la veritat i a saber què li van fer a l’Helena. De la compareixença de divendres passat del senyor Jiménez, una cosa que pot ser determinant és que s’hagi fet la petició per buscar mostres d’ADN a la roba de l’Helena que es conserva al jutjat i poder comparar-lo amb el dels sospitosos de l’assassinat.

Xavi Jiménez està investigat per la seva participació en l’assassinat de l’Helena. Van coincidir a la Unió Excursionista de Sabadell i la Policia li atribueix l’autoria total o parcial dels anònims que va rebre setmanes abans del seu assassinat. En la compareixença davant el jutge, divendres passat, només va respondre les preguntes del seu advocat i va negar tenir-hi cap relació.

No és l’actitud de qui no té res a amagar, que respondria a totes les preguntes fes qui les fes. És la seva estratègia de defensa, veurem cap a on el porta aquest silenci.

La família Jubany està a l’espera de la inspecció de la roba que es guarda sota custòdia judicial per trobar unes mostres d’ADN que serien determinants per fer avançar la investigació.

Amb tot, la seva hipòtesi és que més gent va estar-hi implicada. Joan Jubany parla de Santi Laiglesia, també vinculat a la Unió Excursionista de Sabadell, que vivia al pis on es va cometre el crim, propietat de Montserrat Careta, que va treure’s la vida a la presó.

No tenim cap dubte que hi ha més gent implicada en l’assassinat de l’Helena. Evidentment, Montserrat Careta, que vivia al pis on van matar-la; i estem convençuts que també ho està Santi Laiglesia, per les proves que va trobar la Policia i pels nous indicis que ens han arribat. No sabem en quin grau ni en quin nivell de participació, però no en tenim cap dubte.

La campanya que ha dut a terme la família perquè l’assassinat de l’Helena no quedés en l’oblit ni impune ha comptat amb una ajuda que ha esdevingut crucial: la del programa Crims de Carles Porta, primer a Catalunya Ràdio i després en format televisiu a TV3.

L’emissió dels dos capítols del programa Crims dedicats al cas de l’Helena van ser determinats per donar-lo a conèixer i perquè, a partir d’aquí, gent de Sabadell contactés amb nosaltres, la família, per aportar proves, indicis i testimonis perquè el jutge acceptés reobrir la causa després de 19 anys.

A continuació podeu recuperar l’entrevista a Joan Jubany al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.