Miquel Àngel Martínez (PDeCAT i president CCM): “Amb el PSC compartim una cultura de govern”

Govern_CCM

El president del Consell Comarcal del Maresme ha parlat a Ràdio Calella TV sobre la nova etapa de l’organisme supramunicial, dies després que PDeCAT i el PSC oficialitzéssin el pacte de governabilitat. Els dos partits s’han compromès a revisar el Programa d’Actuació Comarcal, adaptar-lo si és necessari, i han presentat un document amb propostes d’actuació que tenen per objectiu el suport al governs locals i garantir l’equilibri territorial. Miquel Àngel Martínez ha explicat què ha portat al partit demòcrata a buscar l’aliança amb els socialistes després del trencament amb ERC que els havia deixat amb minoria.

El president del Consell Comarcal del Maresme posa de relleu l’experiència en l’àmbit de la gestió pública del PSC com a garantia per a la bona governabilitat de l’organisme supramunicipal.

“Hi ha el compromís de lleieltat institucional per garantir una millor governabilitat al Consell Comarcal del Maresme, i aquest és l’objectiu de l’acord signat la setmana passada. Compartim una cultura de govern, de saber fer les coses i tenir clars els objectius, i de gent amb experiència a les administracions públiques que podran assessorar a les persones que pilotin l’organisme”, ha comentat Miquel Àngel Martínez.

El president del Consell Comarcal del Maresme ha situat com a pilar de l’acció de l’organisme l’ajuda als Governs locals en el desenvolupament de les seves competències i, alhora, oferir eines per garantir l’equilibri territorial, especialment pensant en les poblacions petites. En aquest sentit, exposa que un dels acords del pacte entre PDeCAT i PSC és analitzar l’actualització del Pla Estratègic Comarcal.

El desenvolupament econòmic i el foment de l’ocupació, la mancomunació de serveis, la defensa dels serveis públics i les polítiques socials i la gestió del medi ambient són algunes de les línies estratègiques del treball anunciades pel nou govern. I que l’acció es basi en els valors de l’ètica i la transparència.

En el document d’acord també s’especifica la reivindicació de les inversions pendents a la comarca. “L’Estat no ens té en compte: li hem demanat inversions importants en mobilitat i també per l’àmbit litoral ja que tenim poblacions com Malgrat o Pineda de Mar que han patit molt les llevantades. A més, el conjunt de la comarca pateix la regressió de la platja (…) A la Generalitat li demanem que totes les infraestructures amb mòduls deixin la provisionalitat i passin a ser d’obra, per exemple escoles o CAP”, ha explicat.

Joaquim Arnó (PdeCAT), Laura Martínez (UDC) i Joan Vinzo (PSC), ocuparan les vicepresidències primera, segona i tercera del Consell Comarcal; que tindrà una nova distribució de les àrees de govern. La pinedenca Sònia Moraleda (PSC) s’encarregarà de la cartera d’Educació i Joventut.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Miquel Àngel Martínez a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat