La modificació del POUM permetrà la construcció de l’Aldi

El primer ple ordinari de l’Ajuntament de Calella ha aprovat la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que permetrà la construcció d’un supermercat, de dues plantes d’aparcament i de tres plantes destinades a equipament públic.

L’Ajuntament ja va signar dilluns passat un conveni amb Aldi que garanteix 144 places públiques d’aparcament i 2.800m² de dret de vol per a ús públic. Amb els vots a favor de Junts per Calella, PSC i C’s es va aprovar la modificació del POUM, que permetrà la construcció del supermercat.
La intenció del govern, tal com va explicar el tinent d’alcalde Marc Buch, és poder fer l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume damunt del supermercat, on s’obtindran 2.800m² propietat del consistori, qui ja ha manifestat que ho ha posat a disposició del CatSalut, i on es podrien ubicar els serveis no- assistencials de l’hospital, com oficines.

Què ens aporta aquesta aprovació? Doncs consolidar 144 places d’aparcament, consolidar les restes romanes, i a més, aconseguir un nou patrimoni per l’Ajuntament de 2.800m² que nosaltres hem dit que destinarem activament, i amb especial interès a equipaments sanitaris.

El govern municipal – Junts per Calella i PSC – van rebre el vot favorable del regidor de Ciutadans, Guillermo Gomís, qui va defensar la diversitat del comerç i l’oferta de llocs de treball que aportarà un supermercat d’aquestes característiques.

Creiem que el creixement comercial per a Calella és necessari. Primer perquè donarem oferta comercial, i ens pot generar més trànsit de poblacions properes.(…)Hem revistat el conveni i hem vist que es preservaran les restes arqueològiques, que hi haurà una planta amb 50 places d’ús privat, d’una planta baixa amb 4 pisos, una planta per restauració… A més que s’han compromès a generar treball per a la gent de Calella, ja que contractaran a tots els treballadors de la borsa de treball de l’Ajuntament de Calella.

Per la seva part, el PSC va justificar el seu vot a favor assegurant que no hi haurà competència amb el petit comerç. Josep Torres feia una valoració positiva del fet que es pugui disposar de més espai per a l’hospital.

Hi ha un informe favorable del consum i turisme. Des del departament de cultura també tenim un informe favorable on se salvaguarda les restes arqueològiques.Un altre punt que nosaltres considerem positiu més que negatiu, que seria la competència amb el comerç petit, per nosaltres és de molt baixa intensitat en la Calella actual. I per últim un element que s’ha fet realitat en els últims mesos, i és la proposta del grup de coordinació amb salut per tal d’avaluar les possibilitats del vol aconseguit de 2.800 m². Això per nosaltres és molt significatiu, perquè salut ho estudiarà.

Els tres partits que integren la taula de confiança – ERC, Calella en Comú i la CUP-, hi van votar en contra.

Núria Freixas, regidora cupaire, va argumentar que el petit comerç es veuria molt afectat i va demanar al govern municipal un estudi de trànsit, ja que consideren que el supermercat suposarà un inconvenient més en la congestió de la N-II.

Fa competència directa amb el petit comerç del poble, per tant si volem potenciar el comerç de poble, hem dit durant tota la campanya i ho seguim defensant, no es pot anar a favor de les grans empreses comercials, com són Aldi o grans estructures, sinó que hem d’anar a favor del comerç local i de proximitat.(…) Respecte a l’informe de mobilitat, fa referència textual a l’informe: A la conclusió de l’estudi de mobilitat caldria dur a terme, una anàlisis detallada, en la incidència en el desenvolupament complet de l’àmbit en hora punta. Cosa que no s’ha fet a l’estudi.

Marc Buch, regidor de Junts per Calella, va rebatre a Freixas, exposant que si la mobilitat es veiés perjudicada, l’informe no hagués estat positiu.

Els tres informes són favorables. Hi ha coses dels informes que volem interpretar… i que ens sembla que són molt catastrofistes… bé doncs llavors ens haurien fet un informe desfavorable. Hem de tenir en compte que són informes que van a màxims, com és lògic. I hem de veure que el mateix informe ja té fet un pla de mobilitat que diu que l’ha de millorar.

Els comuns, per la seva part, van defensar el seu vot en contra considerant aquesta modificació del POUM com un gest polític. A més, el seu portaveu Josep Maria Juhé, va assegurar que serà un procès llarg i que encara ha de passar per més plens.

Avui s’acaben els tràmits? És a dir, si avui s’aprova, aquí s’acaba? Doncs no, cal portar-ho a la comissió territorial d’urbanisme de Barcelona, que és qui ha de fer una aprovació de tot el que li presentem, però perquè torni al ple i finalment hi hagi l’aprovació definitiva. (…) Ara vull argumentar quina és la nostra posició, evidentment la nostra posició és negativa, votarem doncs que no.

El republicà i cap de l’oposició, Xavier Ponsdomènech, va defensar que les grans superfícies deterioren el petit comerç local. Amb tot, des d’ERC, són conscients de la necessitat d’ampliació de l’hospital, però no consideren que aquesta sigui la solució.

Necessitat urgent del creixement de l’hospital, que aquí segurament tots hi estem d’acord. I aquest criteri que és prioritari i urgent, ens porta a blindar al màxim els espais i solars del voltant de l’hospital, per tal que estiguin lliures i disponibles, quan es plantegin les possibilitats i formes de creixement. En resum que si CatSalut, veiés o hagués vist, que aquest aparcament 2 era tan interessant per la nostra ciutat, per desenvolupar el creixement de l’hospital… per què no ens posàvem d’acord i el blindàvem? I fèiem una modificació del POUM, per fer els usos assistencials?

Pel que fa a les restes romanes que es troben a la segona planta de l’aparcament, el conveni contempla també la conservació i visualització d’aquestes. Ara el nou propietari haurà de fer visible les restes instal·lant un sistema finestral que permeti als ciutadans veure-les.

La modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), ha tirat endavant amb 9 vots a favor, els 6 dels regidors de Junts per Calella, els dos del PSC i el de C’s; 8 en contra, els quatre regidors d’ERC, els tres de Calella en Comú i la de la regidora de la CUP.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. la Alcaldessa,junts per Calella,Psc i Cs..Volen Agredir frontalment a tots els comerços de Calella que pagan Impostos cada any +350 Botigas de Calella que ja pateixen molt per tenir les vendes estacionals duran l’estiu.Que pagan Impostos i Taxes cada any,Aportan valors i economia Circular amb proveedors del territori..Tot aixó al Govern de Calella lis importa gens..Nomes volen Expecular..No diuen tota la veritat del Projecte i el conveni acordat amb a 3Parts. Perque no convocan a la Associació de comerç de Calella i Totes les petites botigas i lis explican clarament el Projecte..No lis Interesa gens..L’Aldi per que vol instalar-se devant l’hospitat i no a altre zona..Per aprofitar el trafic de personas que cada dia tenen que anar a l’hospital.Aquesta zona ja es prou saturada de Transit i contaminaciö cada dia..Comerciants de Calella “Desperteu”. Ciutadans de Calella Desperteu i diguen No a Politicas nefastas i Expeculativas a Calella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *