Miquel Iceta avança que es podria derogar de forma parcial la llei LRSAL abans de finals d’any

Durant la seva estada a Calella, el primer secretari del PSC a Catalunya, Miquel Iceta, ha exposat que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que treu competències als ajuntaments com la capacitat de contractació, podria ser derogada de forma parcial abans de finals d’any.

D’aquesta manera, les administracions locals recuperarien competències que se’ls va retallar l’any 2013. En una entrevista a l’Info Vespre, Miquel Iceta ha apuntat que són els ajuntaments els que més s’ajusten als seus pressupostos, qualificant d’injust que els consistoris que tenen superàvit no puguin destinar els fons als serveis públics que ho requereixin. Calella va tenir l’any 2017 un superàvit de 1.573.266,99 euros.

Això ho va anunciar la ministra Meritxell Batet a la seva compareixença la setmana passada. Precisament, treure una mica la cotilla que aquesta llei imposava als ajuntaments, que finalment han estat les administracions que han demostrat que més s’ajusten al seu pressupost i que millor ús fan dels recursos públics i, per tant, no és just que aquesta bona feina, aquest estalvi, aquest superàvits que molts ajuntaments tenen, no es puguin aplicar a la millora dels serveis públics a cada població. Jo espero que, de forma ben ràpida, tindrem la derogació parcial d’aquesta llei i això donarà als ajuntaments més marge de maniobra que jo crec que serà beneficiós per tothom. Jo crec que abans d’acabar l’any ho tindrem.

La polèmica Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local es va introduir al desembre de 2013 i pretenia racionalitzar l’estructura organitzativa de l’administració local d’acord amb els principis d’eficiència, estabilitat i sostenibilitat financera garantint un control financer i pressupostari més rigorós i afavorir la iniciativa econòmica privada evitant intervencions administratives desproporcionades. A la pràctica, els ajuntaments no poden contractar més personal per portar a terme les tasques necessàries tot i tenir superàvit. Això s’ha de posat de manifest diverses vegades a les últimes sessions plenàries de l’Ajuntament de Calella.

Miquel Iceta ha participat en un acte al Museu del Turisme, on ha tractat la situació política actual de Catalunya. També han estat presents l’alcalde de Mataró, David Bote, i l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, tots dos socialistes, a més dels regidors municipals del PSC, Josep Torres i Cindy Rando, i el primer secretari de l’agrupació local, Pere Tarrés.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *