Mor el nadó de Pineda de Mar presumptament maltractat pel seu pare

Ho ha comunicat l’Hospital de la Vall d’Hebron, on el petit hi va ingressar en estat greu el passat 4 de gener. L’Ajuntament de Pineda de Mar ha decretat tres dies de dol i ha convocat una concentració de rebuig i un minut de silenci demà a les 12h davant del consistori.

El nadó de dos mesos estava ingressat a la UCI de neonatologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron des de la nit del 3 al 4 de gener amb greus lesions cerebrals compatibles amb una forta sacsejada. També presentava un braç fracturat i cinc costelles trencades amb durícies, fet que podria indicar maltractaments anteriors. El nadó va arribar al centre hospitalari derivat des de l’Hospital de Calella, on havia estat atès inicialment.

Quan el nadó va ingressar a la Vall d’Hebron van activar el protocol per maltractament infantil i es va avisar a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i al Jutjat de Guàrdia.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el pare, de 21 anys, a Pineda de Mar acusat de maltractar el seu fill, i el jutge el va deixar en llibertat provisional amb mesures cautelars, en una causa oberta per un delicte de lesions o maltractament en l’àmbit familiar. La DGAIA es va fer càrrec de la tutela del nen.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va reconèixer divendres que en aquest cas hi va haver “carències d’informació, de comunicació i de formació” dels diferents serveis de salut i socials que hi van intervenir. Rafael Ribó va instar a elaborar un nou protocol específic per a nadons en situació de risc per protegir-los de possibles maltractaments i garantir “un seguiment més intensiu atesa la seva enorme vulnerabilitat per raó d’edat”.

El pare del nadó va declarar davant del jutge que va sacsejar el nen per veure si reaccionava perquè havia quedat “com mort”, però que no tenia intenció de fer-li mal. Segons va explicar TV3,  s’investiga si l’actuació del pare, que va quedar en llibertat provisional, és la causa de les lesions cerebrals que patia el nen o bé si els problemes de salut de la criatura també hi tenen a veure –ja que, segons la defensa, hauria nascut amb problemes de coagulació–.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *