[AMPLIACIÓ] Mor la poetessa calellenca Concepció Organ

organ1

Calella ha perdut una de les seves poetes més destacades i apreciades. Concepció Organ, reconeguda amb el títol de filla predilecte de Calella, ha mort a primera hora d’aquest matí als 97 anys. Deixa una obra poètica molt extensa amb la qual ha retratat la quotidianitat de la ciutat que la va veure néixer l’últim dia de l’any 1920. Vinculada a l’associació Amics de la Poesia, l’any 2016 va donar tota la seva obra a l’Ajuntament de Calella amb destí al Museu Arxiu Municipal. Fotografies, vídeos, llibrets i textos manuscrits, a més de reculls de premsa i llibres han passat a conformar el Fons Concepció Organ, disponible per a investigadors i públic en general.

Concepció Organ va ser la pregonera de la Festa Major de la Minerva del 2010. Una de les seves darreres aparicions públiques va ser el juny del 2011 quan, amb motiu de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, es va inaugurar un espai poètic dedicat a ella, i que porta el seu nom, dins els jardins del petit estany del Parc Dalmau.

En els últims anys, la poetessa calellenca ha viscut a la Residència Fàtima.

La cerimònia del seu funeral se celebrarà demà dissabte a les quatre de la tarda a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

Josep Miracle diu que la poesia i l’espiritualitat van guiar la seva vida

El poeta calellenc i president d’Amics de la Poesia, amic personal de Concepció Organ, ha lamentat la gran pèrdua per la cultura local que significa el seu adéu. Avui l’ha recordat en una entrevista a l’Info Migdia, que podeu recuperar a continuació.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. M.rosa vd.vivas. escrigué:

    Una gran persona!!! I gran amiga de la familia. Especialmemt amb l.ignasi vivas, el meu marit. Pel 75aniv.de l.ignasi ens va fer una poesia preciosa !!!!! Tenim molts llibres d.ella….una gram poetesa. Molt bona persona. I una gran calellenca., ella estava enamorada de la seva calella.. Persona molt creien i bona, ara es amb el Senyor. Per sempre!!!a reveure amiga!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat