[AMPLIACIÓ] Mor Tomàs Claramunt, portador de la torxa olímpica per Calella

Arxiu de Ràdio Calella TV
Arxiu de Ràdio Calella TV

Aquest migdia se celebraran els funerals pel calellenc Tomàs Claramunt i Claramunt, mort aquest dilluns als 90 anys. La seva és una gran pèrdua per a la ciutat, i sobretot per al món de l’esport local, doncs va ser un dels fundadors i el primer president del Club Atletisme Calella, l’any 1964, i va portar la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 al seu pas per la ciutat dies abans que la flama encengués el peveter de Montjuic. El seu llegat desborda l’àmbit estríctament esportiu perquè Claramunt va destacar també a nivell social per la seva dedicació a les persones necessitades i l’atenció i cura als boscos del Montnegre.

L’empremta que deixa Tomàs Claramunt i Claramunt, més enllà de la seva faceta personal i empresarial, s’ha fet evident amb totes les mostres de condol que s’han fet arribar aquestes últimes hores a la seva àmplia família.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha coincidit que la seva mort deixa un buit important. De la seva persona n’ha destacat la passió i el compromís que va demostrar amb tot allò que estimava, la fermesa en les seves conviccions i el seu caràcter afable i familiar.

Tomàs Claramunt deixa un buit important perquè va tocar moltes vessant. No únicament va ser el fundador i primer president del Club Atletisme Calella, en la vessant social, coordinador a l’Alt Maresme de Mans Unides; amant dels boscos i dels arbres de tal manera que va ser fundador de l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor; a més d’empresari (…) Em consta que ha tingut una vida amb plenitud, amb l’esposa i rodejat dels fills i els nets. Sempre tenia un sormiure, era una persona molt afable, que la trobarem a faltar.

Amb motiu del vint-i-cinquè aniversari dels Jocs Olímpics, Tomàs Claramunt va concedir una entrevista a Ràdio Calella TV per rememorar com va viure aquell moment que canviaria per sempre la visió que el món tenia de Barcelona i Catalunya, i que va marcar un punt d’inflexió en la pròpia història del certamen. Podeu recuperar-la a continuació.

Coincidint amb l’efemèride, l’any 2017, Ajuntament de Calella va proposar-li a ell i a Joan Forest, l’altre portador de la torxa olímpica per Calella, ser els pregoners de la Festa Major de la Minerva. Finalment, i per motius de salut, Claramunt va ser substituït pel seu fill Raül, l’actual president del Club Natació Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat