El Consell local per la República de Calella fa el seu acte de presentació aquest vespre a l’Espai Mercat

El Consell per la República, presidit per Carles Puigdemont, té representació a Calella i aquest vespre se’n farà la presentació en societat. L’acte tindrà lloc a l’Espai Mercat (20h) i comptarà amb l’assistència d’Antoni Castellà, Roger Vilaseca i Sílvia Guinedella. El Consell local neix amb l’objectiu de reforçar la xarxa existent i el projecte del Govern a l’exili, que és fer efectiu el mandat de l’1-O i instaurar la República.

Segons Jaume Planas, del grup impulsor del Consell local, l’estratègia passa per tenir el territori organitzat en xarxa i acompanyar el Govern a l’exili en la instauració de la República catalana.

Són la continuació del govern a l’exili a cada poble (…) Hem fet una gestora provisional a l’espera de l’acte de presentació, que s’afegeixi més gent al grup local i poguem tirar les propostes que presentarem.

El projecte de Carles Puigdemont, creat ara fa 2 anys i que celebrar a Perpinyà el seu acte de presentació, basa en la ciutadania i la seva força la consecució de la República catalana. En aquest sentit, diu Planas que els representats dels partits i d’entitats hi són a títol individual.

Hem de separar molt clarament que és el Govern a l’exili, que és qui activa els consells en xarxa, i els partits. Tothom hi és a nivell individual, però certament hi ha representants de partits i entitats; esperem que s’hi sumi tothom. Ara per ara, el paper principal l’ha de jugar la ciutadania.

El Consell per la República, creat a partir del govern a l’exili, està presidit per Carles Puigdemont i entre els membres del govern hi ha tres dels seus consellers: Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Altres de les personalitats que en formen part són Elisenda Paluzie (presidenta de l’ANC), l’exdiputada i periodista Marta Sibina, i el cantant Lluís Llach.

A Calella, el grup impulsor està integrat per quatre persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.