Mossos apuntalen que es van emportar l’Amèlia per error

comissariaweb

El cas de la desaparició de l’Amèlia es va tancar feliçment ahir al vespre, després de 3 hores d’angoixa que molts calellencs i calellenques van viure amb el cor encongit. Però al final tot va ser per un error, i així ho confirmen els Mossos d’Esquadra, que no veuen cap intencionalitat punible sobre l’home que ahir es va emportar la petita de 3 anys a la sortida de l’Escola El Far. Pensava que es tractava de la seva filla, que es diu igual però va a un altre centre educatiu. Sembla ser que no hi té un contacte regular i d’aquí la confusió.

Va ser un error i així ja ho apuntava anit el cap de la comissaria d’Arenys de Mar, que es va fer càrrec en un primer moment de la investigació. Són declaracions de Salvador Rossell recollides per la SER Catalunya.

Quan els pares de la nena han anat a buscar-la a l’escola, per error un altre senyor havia recollit a la critatura. Això ha creat una alarma que ha portat a activar els cossos policials, Mossos i Policies Locals, i la unitat d’investigació. Se l’ha trobat en perfecte estat i s’ha entregat als pares.

Això va ser cap a quarts de vuit del vespre. La confirmació de la localització de l’Amèlia a Tordera, sana i estàlvia la van conèixer immediatament els pares, que en aquell moment estaven rebent atenció les dependències de la Policia Local. De fet, van acudir-hi quan es van adonar que algú s’havia emportat la seva filla de l’escola El Far, que està a tocar de la comissaria.

Tot i que l’operatiu de recerca va estar liderat per Mossos, la Policia Local va tenir un paper destacat en la resolució del cas. L’inspector David Otal ha explicat que van rebre una informació determinant de la treballadora d’una escola bressol de Calella, on l’home que es va emportar l’Amèlia hi va anar en primera instància.

A una escola bressol de Calella hi havia anat un senyor que coincidia amb la descripció que es va donar al Far que també havia preguntat per una Amèlia, que ja no anava al centre. Aquesta casualitat ens va fer pensar que havíem de treballar aquesta línia i trobar aquesta persona.

Allà, l’home hi va anar amb la intenció de recollir la seva filla, amb qui sembla que no hi tenia contacte regular. La descripció coincidia amb la que va donar la treballadora d’El Far que va entregar l’Amèlia. I aquí van començar les primeres indagacions, tal com ha informat el cap de la Policia Local.

Amb les dades del testimoni i comprovant els lectors de matrícules que hi ha al municipi vam poder utilitzar el vehicle que conduïa aquesta persona.

La nena es va trobar a Tordera, en bon estat. Immediatament se la va posar en contacte amb els pares per videoconferència per després traslladar-la a dependències policials on l’esperaven. En tot moment, els progenitors van rebre atenció psicològica. També la treballadora que va entregar la nena a una persona que no estava autoritzada.

Aquesta persona també va haver de ser atesa pels servei d’atenció psicològica, que també va atendre els pares. Se la va acompanyar pel servei del 061 i, a partir d’aquí, tot el que va manifestar s’incorporarà a la investigació del grup de Mossos d’Esquadra.

Inspecció del Departament d’Educació ha confirmat a Ràdio Calella TV que s’està revisant l’actuació del centre en aquest cas. De moment, no s’ha adoptat cap mesura.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat