Es multipliquen els ingressos per Covid a l’Hospital de Calella

L’hospital de Calella ja nota de ple els efectes de la segona onada de la Covid. Les dades de contagis no paren de créixer i així es veu reflectit en les xifres d’hospitalitzats, que registra dades similars a les de la primera onada. A dia d’avui hi ha 41 pacients ingressats per Covid, 18 dels quals corresponen als residents del sociosanitari. En la darrera setmana hi ha hagut una mitja de 6 ingressos diaris i s’han fet 2 trasllats de pacients crítics a l’UCI de l’Hospital de Mataró. El nombre de professionals en aïllament també s’ha multiplicat i s’ha elevat fins a les 40 persones. Malgrat aquestes xifres, el director d’atenció hospitalària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el doctor de Luís, ha explicat que la situació és preocupant però que en cap cas pot ser equiparable a la del mes de març. Ara els pacients són lleus i joves, es coneix millor la malaltia i saben quins protocols aplicar en cada cas.

El doctor Albert de Luis ha dit en declaracions al programa La Ciutat que la segona onada s’està fent pal·les a l’hospital de Calella i que cada dia ingressen una mitjana de 6 pacients positius per Covid.

Va en augment, l’epidèmia és aquí i s’està notant. A Calella cada dia estem tenint una mitjana de 6 ingressos i en total tenim 50 pacients hospitalitzats, a Blanes n’hi ha 25. Estem també comprovant cada dia com més pacients arriben a urgències i com els hem d’ingressar. Estem en una situació d’augment de números.

Davant aquest augment significatiu de xifres, la Corporació ha tornat a sectoritzar l’hospital i s’ha habilitat tota la primera planta del centre només pels pacients Covid. També s’està fent un seguiment acurat dels casos i vigilant de prop l’evolució dels pacients per tal d’aplicar les mesures pertinents en cada moment i si és necessari.

El doctor de Luís ha volgut deixar clar que de moment l’hospital de Calella pot continuar atenent tots els pacients Covid que acudeixen al centre sanitari, però alguns, els més greus, han de ser derivats a les UCI dels hospitals de Mataró i Girona, que també ja pateixen les conseqüències de la segona onada.

En el moment que estan intubats, els podríem atendre perquè tenim personal i respiradors, però com són intubacions llargues ens estimem més derivar-ho a l’UCI. Som conscients també que les UCI estan plenes però de moment ens han acceptat, tant el Trueta com Mataró, tots els casos. Si arriba el punt de saturació i no ens accepten més pacients, doncs haurem d’aplicar el nostre pla de contingència.

Malgrat que les xifres poden ser similars a les de la primera onada, el doctor de Luís ha remarcat que la situació no és equiparable; ara els pacients són més lleus, es coneix millor la malaltia i saben quins protocols aplicar en cada cas.

Tinc la sensació que ara mateix no tenim els casos tan greus que teníem al mes de març o abril. Sí que és cert que tenim gent més jove però també gent amb símptomes més lleus. Tenim molts malalts que ingressen després d’un cribratge, fem moltes més PCR fem cada dia més de 100. I també val a dir que agafem malalts i els ingressem en una fase més precoç. De greus n’hi ha, però no ho podem comparar ara com ara amb el mes de març.

El doctor de Luís també ha volgut remarca que l’edat mitjana dels hospitalitzats ha baixat considerablement i que cada cop ingressen a persones més joves. És per això que ha fet una crida per no abaixar la guàrdia, dur sempre la mascareta, mantenir la distància social i reduir la interacció social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *