Multes de 200 euros per pujar patinets elèctrics al transport públic

A partir d’avui entra en vigor la normativa que prohibeix pujar patinets i monocicles elèctrics al transport públic, arran de l’explosió d’un d’aquests vehicles de mobilitat personal a un vagó de Ferrocarrils de la Generalitat. Aquesta mesura s’aplicarà als autobusos, metros, ferrocarrils de la Generalitat, als tramvies i a Rodalies de Renfe. L’incompliment comportarà una sanció de 200 euros, segons l’Autoritat del Transport Metropolità.

Avui ha estat el primer dia de la nova normativa que prohibeix pujar patinets i monocicles elèctrics al transport públic. Avisos per megafonia i nous senyals de prohibició que es poden veure al metro, autobusos, tramvies, ferrocarrils de la generalitat o tren, alertaven de l’entrada en vigor d’aquesta mesura.

Tot i això, molts dels usuaris, per desconeixement o perquè no hi estan d’acord no han atès a aquesta prohibició. Amb tot, aquest primer dia, els treballadors de TMB no han imposat cap sanció als usuaris que desobeïen aquesta normativa, per donar més marge, però sí que han informat de la seva entrada en vigor i de les multes que comporta.

Les denuncies per incomplir la decisió presa per l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), una vegada passada la barrera tarifària, comportaran sancions de 200 euros, segons ha informat la mateixa ATM.

Molts dels usuaris d’aquests vehicles de mobilitat personal, es veuran obligats a abandonar el transport públic, d’altres, diuen, no faran cas de la prohibició perquè no hi estan d’acord o no tenen cap alternativa.

Pere Torres, president de l’ATM, creu que la durada d’aquesta prohibició és «un temps raonable per buscar com minimitzar el risc d’incendi de bateries». Per això, durant els 6 mesos que durarà la mesura, s’haurà d’elaborar un reglament definitiu, amb reunions amb operadors, bombers, fabricants i usuaris.

Mentrestant, des de l’ATM, s’està treballant per habilitar espais per estacionar els patinets a les estacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *