Activat el sistema d’alertes d’emergència als mòbils

Des d’aquest dimecres la Generalitat ha posat en marxa el sistema d’enviaments d’alertes d’emergència als mòbils intel·ligents. S’utilitzarà per avisar d’inundacions, incendis i explosions i només la rebran els telèfons intel·ligents que estiguin a prop de la incidència. La Generalitat provarà aquest sistema amb quatre simulacres a diferents punts del territori.

El nou sistema d’avís a la ciutadania consisteix a enviar notificacions emergents als telèfons intel·ligents que es trobin a la zona on s’ha produït la incidència. Es tracta d’una notificació que saltarà a la pantalla del mòbil.

Segons ha confirmat el conseller d’interior, Joan Ignasi Elena, el mòbil farà un fort soroll i, a través d’una notificació a la pantalla, explicarà quina és l’emergència i els passos a seguir. A més, el telèfon també emetrà una forta vibració.

La notificació interromprà qualsevol aplicació que s’estigui fent servir en el moment que s’enviï, fins i tot les trucades, i no es podrà desactivar fins que es llegeixi el missatge, que es podrà llegir en català, castellà i anglès.

El missatge avisarà que és una «Alerta de Protecció Civil», acompanyat del text d’alerta. Es desplegarà a la pantalla del mòbil i no es podrà tancar fins que l’usuari l’accepti.

Només arribarà a aquelles persones que es trobin a la zona de l’emergència i les que arribin a aquest mateix lloc un cop llançada l’alerta. En cap cas s’utilitzarà per enviar alertes meteorològiques ni per avisos de servei.

Per poder rebre-la, s’han de tenir activades les notificacions de missatges per avís d’emergència. Els telèfons intel·ligents d’última generació les tenen activades per defecte. D’altra banda, el Departament d’Interior ha emès un vídeo amb els passos a seguir per poder activar-les, en cas que no ho estiguin de sèrie.

Es provarà el servei efectuant quatre simulacres a diferents zones del territori. Els ciutadans rebran una notificació informant que es tracta d’un simulacre i de l’activació del servei.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *