MUTUR recorda els inicis del turisme amb els alemanys

grein_mturisme

El fill del fundador de la mítica agència de viatges Globus Reisen de Colònia, Norbert Grein, ha visitat recentment el Museu del Turisme. Una visita que ha fet juntament amb la seva família i que ha servit per recordar moments i reviure anècdotes dels inicis del turisme, l’any 1953.

Grein i la seva família van fer una visita guiada al Mutur. La intèrpret de l’Oficina de Turisme, Mercè Cudinach, i el representant de la comissió d’experts que va assessorar el consistori per a la creació del Museu, Jordi Ten, van explicar el naixement del turisme a Calella, on la seva família i empresa d’autocars van esdevenir un dels seus actors principals.

Grein, que també és el president d’honor de l’agrupació d’empresaris d’autocars alemanys, va poder visionar part del material que va cedir al fons museístic, en especial una pel·lícula rodada l’any 1958, on es fa un seguiment d’un autocar de turistes alemanys que surt de Colònia i arriba a Calella i on es visionen algunes excursions fetes a Montserrat i a Barcelona.

Amb l’arribada del turisme alemany, durant els anys cinquanta, Calella va viure una gran transformació: va passar de ser un petit poblat de pescadors i cases blanques a una ciutat turística i vital.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat