“No” del govern a la creació d’una taula per fiscalitzar el servei d’Urbaser

El control d’Urbaser com a concessionària del servei municipal de neteja viària i recollida de la brossa continua marcant distàncies entre el govern i l’oposició a l’Ajuntament de Calella. Aquest cop, al fil de la moció de la CUP, que proposava crear una taula de fiscalització en la qual hi participin tots els partits polítics i també de tècnics externs. L’executiu de Junts i el PSC va votar-hi en contra argumentant que podria ser un entrebanc que dilati la presa de decisions per millorar-lo.

El nou govern està compromès amb la millora dels serveis que està prestant Urbaser, va assegurar el regidor adjunt de Sostenibilitat, Quim Pla, qui va exposar que s’ha encarregat un informe tècnic que ofereixi una radiografia actualitzada de com s’està fent la neteja viària i la recollida de la brossa a Calella. Però discrepa que sigui necessària la taula de fiscalització que demanava la CUP, pels motius que va exposar en seu plenària.

La creació d’una taula que prengui decisions sobre sancions o rescissions de contracte podria ser un risc legal, ja que podria crear conflictes d’interessos o ser vist com una intromissió política en un afer legal. L’Ajuntament ja té procediments i capacitats per respondre a les preocupacions de la ciutadania sobre el servei de neteja i pren decisions sense necessitat de crear una nova taula (…) Dit això, hi ha marge de millora. I tant!

La resta de partits del plenari – tota l’oposició – van votar a favor de la moció de la CUP, coincidint en la idoneïtat de crear un òrgan de supervisió per a un servei que, segons van exposar, ha quedat en evidència aquest passat estiu. “La imatge de Calella és la d’una ciutat bruta, deixada i que no recicla”, va dir el regidor Albert Comas, qui va mostrar-se decepcionat pel posicionament del govern, tot reprovant-li les seves manifestacions de voluntat d’entesa i diàleg amb la resta de partits.

Creiem que ens podríem entendre. Les paraules de mà estesa amb els diferents grups polítics al diàleg i a consensuar qualsevol procediment, s’ha quedat en això, en paraules. Personalment, em sap molt greu.

Li va respondre l’alcalde, Marc Buch.

Quan tinguem el resultat d’aquest informe tècnic saben, perquè els ho ha dit el regidor Pla, el primer que farem serà reunir-los per informar-los. Una altra cosa és que votem en contra de la moció perquè no la veiem clara, no en veiem la necessitat. Però voluntat de mà estesa, tota.

Tal com va avançar RCT, l’Ajuntament ha encarregat l’elaboració d’un informe tècnic sobre la concessió a Urbaser, que tindrà un cost aproximat de 18.000 euros. No s’ha fet públic quan se’n tindran els resultats.

Per cert, al fil del resultat de la votació, Esquerra va demanar que s’aixequin actes de les reunions amb l’empresa, obtenint el compromís que es farà “a partir d’ara”.

La CUP insisteix en la barreja de la brossa a la nau de Calella

El regidor Albert Comas va aprofitar el torn final de precs i preguntes per exposar que es barregen diferents fraccions de la brossa a la nau de Calella. Una denúncia que RCT recollia fa uns dies.

Tenim evidències que cada dia, a les 9.30h, aproximadament, arriba a la nau un camió que barreja material reciclat (…) Acostuma a ser un camió petit, que posa les bosses de les escombraries de Calella dins del vehicle que surt a la nit. I això és una pràctica habitual (…) Després, els índex de reciclatge estan com estan.

Una intervenció en forma de prec que no va rebre resposta per part del govern municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.