Diada amb la mirada fixada al 27-S

Plaça Catalunya, aquest matí

22 entitats i partits polítics, a més de l’Ajuntament de la ciutat, han fet la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova en l’acte institucional de la Diada celebrat a la Plaça Catalunya, que aquest any ha comptat amb actuacions musicals i una dels Castellers de l’Alt Maresme. Els parlaments polítics han vingut marcats amb l’horitzó del 27S, just el primer dia de campanya electoral.

L’entrada de la senyera ha anat a càrrec de l’Associació de Gent de Barri de Pequín, el Grup Pa, Vi i Moltó, l’Agrupació Sardanista i la Penya Solera.
La Policia Local ha fet la hissada de la senyera i seguidament s’ha interpretat el Cant de la Senyera amb el Cor Harmonia, el Centre Musical Can Salom, l’Escola de Música Can Llobet, Ishanlulu, Mar Rodríguez-Lucas Bernaus i Acoretempo.

L’alcaldessa, Montserrat Candini, creu que el format de l’actual acte institucional, amb diverses actuacions, s’ha de mantenir en properes edicions. També ha manifestat que les eleccions del 27S «no són unes qualsevol» ja que s’ha arribat a una situació límit. En aquest sentit, ha deixat clar que s’ha de respectar el mandat democràtic del resultat que es produeixi.

Des de CDC,  el seu president, Pere Puig, ha manifestat que aquest serà l’últim 11S que se celebra una derrota, ja que la propera Diada serà per celebrar la victòria de la llibertat com a poble.

La presidenta d’ERC, Pilar Rocafort, ha dit que els concentrats a la Plaça Catalunya volen que Catalunya esdevingui un estat, una república lliure, i que tothom té la sensació «que ens en sortirem».

Des de la CUP, Mariona Riera, ha defensat la construcció d’un país nou igualitari, solidari i d’acollida. També ha manifestat que sense desobediència no es pot exercir l’autodeterminació.

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Tarrés, ha indicat que la força del catalanisme des del seu naixement ha estat la capacitat de representar la nació sencera i que l’única força de Catalunya ha estat la unitat.

A la part final de l’acte Ihsanlulu ha interpretat un clàssic de Lluís Llach, «País petit» i finalment s’ha acabat amb el Cant dels Segadors, també amb els Grallers i Gralleres de la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.