Arcadi Oliveras farà la conferència inaugural del desè curs de l’Aula d’Extensió Universitària

“Armes que enriqueixen a pocs i que maten a molts” és el títol de la conferència que Arcadi Oliveras pronunciarà aquesta tarda a Calella per inaugurar el curs de l’Aula d’Extensió Universitària. El professor del Departament d’Economia Aplicada de la UAB hi torna per celebrar-ne el desè aniversari d’una iniciativa que ell mateix va veure néixer. La cita és a dos quarts de set de la tarda al Casal l’Amistat, en aquesta ocasió amb accés lliure.

Sílvia López, presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària, ha explicat en una entrevista al programa La Ciutat que Oliveras va ser el seu primer ponent. I ha celebrat que torni quan han arribat a complir el desè aniversari.

És el professor que va inaugurar l’Aula fa deu anys i la primera conferència la va fer a l’entorn de les finances ètiques (…) És un gran expert, la seva tesi doctoral es va centrar en això. Per tant, estem molt contents que torni per parlar d’un tema que malauradament està tan d’actualitat.

El curs de l’Aula d’Extensió Universitària s’allargarà fins al mes de juny, amb xerrades setmanals al Casal l’Amistat del carrer Església. López ha comentat que els continguts es decideixen amb la voluntat d’abordar temàtiques variades, que siguin d’actualitat si és possible, i amb professors que siguin referència en el seu àmbit.

Intentem tocar una mica de tot. N’hi ha de ciència, física quàntica, filosofia amb títols que són molt prometedors, d’història, d’Etiòpia o de música i matemàtiques. I sempre que podem fem monogràfics, cada últim dimecres de mes i amb voluntat de continuïtat durant el curs. Aquest any el titulem “Amb ulls de dona”, afegint-nos als moviments que busquen donar visibilitat a l’acció de les dones al llarg de la història.

La primera sessió del monogràfic està fixada pel dimecres 30 d’octubre amb la participació de la doctora Núria Salán, que és doctora en Ciència dels Materials i Enginyera Metal·lúrgica, i professora de la UPC. La seva conferència està titulada L’enginy (in)visible.

L’Aula d’Extensió Universitària ha tornat a penjar el cartell de “complet” per aquest curs 2019-2020. Tots els alumnes han renovat -són unes 200 persones- i no hi ha places lliures. López ha indicat que l’aforament de la sala on es fan les sessions és un dels condicionants del possible el creixement de l’entitat.

Per una banda és fantàstic perquè tenir llista d’espera significa que estem fent bona feina; però de l’altra, que més voldríem que acollir a tothom. En tot cas, seria difícil de gestionar perquè tenim una junta de gent voluntària, que també s’encarrega de fer les sortides culturals, i segons quins números ens desbordarien.

La presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària descarta un canvi d’emplaçament de les conferències perquè cap de les alternatives ofereix millors prestacions que el Casal l’Amistat, que és un espai cèntric i amb capacitat per a 200 persones. Ha explicat que van preguntar pel futur auditori de Can Saleta, però que se’ls va informar que pot acollir unes 150 persones.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a Sílvia López, aquest matí al programa La Ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *