Nou brot de Covid al sociosanitari de Calella, amb 9 residents i 5 professionals positius

Exterior del sociosanitari de l’Hospital Sant Jaume de Calella
Exterior del sociosanitari de l’Hospital Sant Jaume de Calella

Segon brot de Covid al sociosanitari de l’Hospital de Calella. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat que hi ha 9 residents de la unitat de mitja estada que han donat positiu a la prova PCR de detecció del coronavirus, i que la majoria són asimptomàtics menys un que va presentar simptomatologia lleu. Tots s’han traslladat a la primera planta del centre hospitalari, habilitada per tractar els casos de Covid-19. Segons s’apunta des de l’organisme, l’origen del brot seria un pacient procedent de medicina interna que va ingressar al sociosanitari el passat 6 d’octubre amb PCR negativa. Dies després, el 13 d’octubre, va començar a tenir febre i se li va repetir la prova, que va donar positiu.

Arran d’aquest cas, la direcció de l’Hospital de Calella va fer un cribratge a tots els residents de unitat de mitjana estada del recurs sociosanitari. De les 25 persones a qui es va realitzar la prova PCR, 9 van donar positiu. N’hi ha que han presentat resultats no concloents i estan pendents de noves proves. El procés també es va fer sobre els 45 professionals que treballen a la unitat, dels quals 5 han estat positius.

Des de l’organisme sanitari s’informa que s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i que s’està vigilant de prop tant els casos positius, pacients, professionals i contactes per prendre les mesures pertinents en cada moment.

Les visites de familiars a pacients de la planta de mitja estada del sociosanitari que estan pendents dels resultats s’han cancel·lat. Amb tot, es manté per als pacients que han generat anticossos després de practicar-los els tests serològics i també per als residents de llarga estada.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *