Nova campanya contra el mosquit tigre a Calella

El Consell Comarcal ofereix a 22 municipis, entre ells Calella, l’ampliació de la campanya contra el mosquit tigre. Es tracta de continuar aplicant el larvicida en els espais públics on se sol acumular aigua. L’ampliació es fa sobretot perquè la previsió és que fins ben entrat el mes de novembre no hi hagi una baixada brusca de les temperatures.

campanya_mosquit_tigre-jpg-200x195Tot i que ja estem a la tardor, les pluges de les últimes setmanes combinades amb temperatures molt suaus fa que proliferi l’aparició d’aquest mosquit.

El tècnic de Salut del Consell Comarcal, Josep Antolí, ha explicat a l’Info Migdia que a la nostra ciutat l’actuació es farà als embornals de decantació que hi ha repartits per diferents parcs i jardins. Una acció que es farà conjuntament amb els tècnics de Medi Ambient: “Es farà una aplicació més per intentar que no hi hagi tants mosquits adults que posin ous hivernants. Si aconseguim que hi hagi menys adults que posin ous hivernants, l’any que ve naixeran menys mosquits a principi de la temporada. A Calella ho fem amb els tècnics de Medi Ambient als embornals de decantació que hi ha per evitar que hi entri sorra”.

A Calella l’operatiu es farà el dilluns 7 de novembre i serà la quarta vegada que s’aplica. Segons Antolí, no hi ha motius de preocupació per la presència del mosquit tigre tot i que és important lluitar contra la seva expansió. Segons ell, ja ens hem immunitzat contra la seva picadura.

Josep Antolí ha recordat que és important també la conscienciació dels ciutadans per tal que mantingui secs els recipients i no s’acumuli aigua en llocs oberts.

Aquí pots escoltar íntegra l’entrevista amb Josep Antolí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *