Obertes les inscripcions per al 20è curs de l’escola de música a la Fàbrica

13256466_939169266195930_2134867565351045788_n

L’Escola de Música de Can Llobet de Calella ha obert inscripcions de cara al curs que ve. Les matriculacions acabaran el 15 de juny. A partir del setembre celebraran el 20è aniversari a l’espai actual, una efemèride que marcarà un curs que des de l’escola qualifiquen «d’impàs» de cara a anar adequant l’activitat de l’escola a les obres a la Fàbrica Llobet-Guri per la construcció de l’Escola Salicrú a la planta baixa.

El curs 2016-2017 a l’Escola de Música de Can Llobet servirà per celebrar les dues dècades de funcionament del centre a la Fàbrica Llobet-Guri. Ho volen celebrar fent un concert d’ex-alumnes i ja han fet una crida a través de les xarxes socials i ara per Ràdio Calella per recuperar el contacte amb totes les persones que en els darrers 20 anys hagin passat per l’Escola, ja fos un dia, un curs, o durant anys. Tant si han seguit fent música com si no han tocat mai més.

El concert d’ex-alumnes serà una de les activitats més especials del proper curs, en el qual l’escola perdrà els espais que té disseminats a diverses plantes de la Fàbrica. Ara es concentraran només al segon pis, ocupant les aules actuals i una part de la gran sala coneguda com l’antic Fòrum Foto-Film.

La directora de l’Escola de Música de Can Llobet, Lourdes Bartrolí, ha explicat els espais que hauran de deixar d’utilitzar, adequant hores de classe teòrica i pràctica. “L’Escola de Música encara no és un edifici, per tant ocupem diferents espais de la Fàbrica, al primer pis, a la planta baixa on hi ha els bucs d’assaig, i tot això va a terra. I, per tant, la redistribució horària del professorat, d’aules, també ens ha tocat i ja ho hem establert perquè tot pugui tirar endavant, i com comentàvem amb la regidora, serà un any d’impàs on tots ens hem de donar les mans, i entre tots tenir molta paciència i ajudar-nos“.

13335628_950265885086268_2943970332434501716_nMés enllà d’això, l’activitat a l’Escola no té aturador i  s‘hi ensenya un ampli ventall d’instruments, com piano, guitarra clàssica i elèctrica, violí, viola i violoncel, flabiol, flauta de bec i travessera, clarinet, saxo, bateria, baix elèctric i cant.

Tots els instruments es poden ensenyar també aplicant-hi diferents estils musicals, ja sigui clàssic, modern i tradicional. Lourdes Bartrolí fa una crida perquè la gent s’apunti a fer música, sigui amb la varietat que sigui, i tan li fa si és sol o acompanyat. “M’agradaria també fer una crida des d’aquí de cara al curs vinent, que vingui tothom que vulgui, encara que no vulgui fer cap instrument però li agradi cantar, tenim corals de petits, mitjans, joves i adults .. per tant que vingui a cantar. I també fer la crida a aquells que ja toquen i que no cal que vinguin a classe perquè ja toquen, poden venir i formar part de les orquestres i els combos“.

A part de les classes, també s’ofereix tast d’instruments, coral infantil, juvenil i d’adults, ensamble de vent, combos, formació d’Orquestra, de cambra, llenguatge musical actiu, rehabilitació de la veu i Artteràpia.

Tots els coneixements apresos al llarg de l’any s’exposen de forma pública en un concert de final de curs que es farà diumenge a les set a la plaça de l’Ajuntament. Bartrolí: “Apostem molt més perquè nens, joves i adults toquin molt més. Que la música no quedi en un terme teòric sinó que passi a l’acció, tocant plegats els uns amb els altres, provocant concerts i audicions perquè puguin gaudir de tot això ells mateixos i el públic. Tota una canalla de 6, 7 i 8 anys han fet experiència orquestral, la qual cosa ha sigut molt interessant i tindrem ocasió de veure-ho obert a tothom aquest diumenge, amb una mostra dels diferents grups, orquestres i combos que té l’escola“.

A l’Escola de Música s’hi pot apuntar qualsevol persona a partir de 4 anys i sense límit d’edat.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Manel Janer escrigué:

    Vull apendra a cantar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *