Avui es fa un cribratge massiu als professionals de l’Escola Pia

escola pia web

Tot el personal docent i no docent de l’Escola Pia de Calella es farà al llarg del dia d’avui una prova PCR d’automostra per detectar possibles casos de Covid. Educació ja va anunciar la setmana passada que durant les tres primeres setmanes d’inici de curs es farien cribratges massius a tots els professionals dels centres educatius de Catalunya per fer el retorn a les aules més segur. En aquest sentit, l’Escola Pia testa avui a un total de 115 persones, entre professors i personal d’administració i serveis, com els responsables de neteja o els monitors de menjador. Dilluns mateix tindran els resultats i Educació ja ha previst substituir els metres i professors que surtin positiu a les proves.

Són PCRs que es fan els mateixos professionals amb uns kits d’automostra. Consisteixen a agafar-se una mostra a través d’un frotis nasal amb un bastonet i posar-la dins dels tubs etiquetats degudament, i que hauran de guardar-se en una nevera que es farà a arribar al CAP on opera la gestora Covid. Al llarg del dia d’avui 115 persones, entre professors i personal no docent de l’escola Pia, es realitzaran el test i dilluns en tindran els resultats. La directora del centre calellenc, Marisa Romero, ha especificat que són proves totalment voluntàries, però que el gran gruix dels professionals s’ha prestat a fer-les.

115 proves ens farem avui. La fem a tot el professorat, personal de menjador, neteja, administratius… Això ens ho ha portat la nostra gestora Covid, és un tema totalment voluntari, però sí que és veritat que tothom s’ha prestat i ho ha volgut fer.

L’automostra és una PCR de detecció i s’ha de fer seguint el protocol que Salut a fet arribar a totes les escoles. A més, s’ha de fer en un espai ventilat, amb ningú a menys de dos metres i cal desinfectar-se degudament les mans abans d’iniciar el test per no contaminar-lo. Els resultats es comunicaran individualment dilluns i en cas de positiu, caldrà aïllar-se durant 10 dies. A més, com el període lectiu ja ha començat Salut i Educació apunten que es valorarà individualment si cal fer un confinament d’algun grup de convivència estable.

Davant la tercera onada, l’Escola Pia demana màxima precaució a les famílies

I amb el pic de la tercera onada a tocar, l’Escola Pia ha enviat un missatge de precaució a totes les famílies del centre. Demanen màxima prudència i evitar situacions de risc que obliguin a tornar a confinar grups. Romero també ha apuntat que ha estat un gran encert iniciar les classes 3 dies més tard del previst.

És molt important ara que ho fem bé. Hem passat un Nadal amb una mica més de llibertat i ens hem trobat amb 11 alumnes aïllats que no han començat el curs. És un encert no haver iniciat el curs divendres passat perquè ara tindríem més aules tancades. Ara ve un cap de setmana i hem de vigilar molt més perquè és quan es produeix la interacció social.

Durant la primera setmana després de l’inici de les classes l’Escola Pia només ha hagut de confinar un grup de secundària.

Per la seva part, des d’Educació remarquen que les escoles «no actuen d’amplificadores del virus» i que 4 de cada 5 nens han pogut anar a l’escola des que va començar el curs al setembre, malgrat la Covid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat