Obertes les inscripcions per visitar el Centre Integral de Valorització de Residus

Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. / Marga Cruz.

L’Ajuntament ha organitzat una excursió gratuïta al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. Les inscripcions encara estan obertes al mail aj035.mediambient@calella.cat o trucant a l’Àrea de Sostenibilitat al 93 766 30 30. L’excursió està programada pel dimecres 22 de novembre.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebrarà entre el 18 i 26 de novembre, l’Ajuntament de Calella organitza una sortida al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, que és a Mataró. El centre, del Consorci pel Tractament de Residus Sòlids Urbans de la comarca, és on van la gran majoria de deixalles produïdes a Calella. La visita, a través de la realitat virtual, ensenya què se’n fa dels residus maresmencs. Una visita interactiva i amb una gran importància social, segons el regidor responsable de Sostenibilitat, Quim Pla.

Es recupera aquesta iniciativa amb la voluntat que els calellencs i calellenques puguin conèixer on van a parar les deixalles que generen i la importància que té reciclar des de casa.

Les inscripcions encara estan obertes, fins a esgotar les places de l’autobús. Es poden fer enviant un correu electrònic a aj035.mediambient@calella.cat o bé trucant a l’Àrea de Sostenibilitat al 93 766 30 30. L’autobús sortirà a les 9.15 h des de l’Oficina de Turisme el dimecres 22 de novembre.

Tret de sortida a la setmana de Prevenció de Residus

L’any 2022 la separació de residus a Calella va situar-se en el 42,44%, per sota de la mitjana maresmenca del 46% i lluny de l’objectiu fixat per la Comissió Europea, que és del 50%. Durant la setmana de Prevenció de Residus s’han organitzat diferents activitats que serviran per promoure el reciclatge. Començarà aquest dissabte 18 amb la visita de la Didaltruck, un assessorament tèxtil per fomentar la prevenció de residus tèxtils a través de la costura i arranjaments. Serà a la plaça 1 d’Octubre entre les 9.30 i les 12.30 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *