Obren les dutxes de la platja per la presència de meduses

Fa una setmana que a totes les platges del litoral calellenc oneja la bandera groga, la que demana precaució pel bany. El motiu: la gran presència de meduses al mar. Davant d’aquest fet i les altes temperatures registrades aquesta setmana – amb valors pròxims als 36 graus – l’Ajuntament de Calella ha decidit reobrir de manera temporal totes les dutxes de la platja per garantir que aquest espai sigui un refugi climàtic. Els banyistes les podran fer servir fins a nou avís. El govern municipal demana fer un ús responsable de l’aigua.

Des de primera hora del matí totes les dutxes de les platges de Calella estan obertes per la gran presència de meduses al mar. Segons el regidor de platges, Manel Vicente, aquesta mesura ha de servir per poder refrescar a totes les persones que estiguin a la platja i evitar picades de medusa.

Quan vam decidir tancar dutxes, vam decidir que ho fèiem amb un pla B. Aquest pla B contemplava que quan es prohibís el bany s’obririen les dutxes. Ara tenim bandera groga, no està prohibit el bany, però les obrim perquè estem en situació d’extrema calor i volem garantir que la platja sigui un refugi climàtic, evitant picades de meduses.

Tot i això, des de l’Ajuntament es demana fer un ús responsable de l’aigua, ja que estem en situació de sequera.

La situació de sequera encara és greu, per tant, demanem molta responsabilitat. Aquesta obertura es fa de manera temporal per pal·liar el tema de la plaga de meduses. És temporal perquè la sequera persisteix i és un tema que ens preocupa molt i quan marxi aquesta plaga les dutxes tornaran a estar tancades.

Des del consistori també demanen que davant la troballa d’una medusa no es tregui de l’aigua ni es deixi a la sorra, també que s’eviti tocar-les. Vicente recorda que l’aigua és el seu medi natural.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *