Ocupen l’antic Hotel La Gaviota per transformar-lo en un “projecte alternatiu, autogestionat i no-lucratiu al poble”.

Un grup de joves ha ocupat des del 27 de desembre l’edifici, situat al carrer Diputació, que porta anys tancat.

lalolaEn un comunicat han fet públic que han decidit ocupar aquest antic hotel per dues raons: “per una banda, el turisme es el motor econòmic dels nostres pobles, i això es tradueix en que l’activitat anual, i sobretot estiuenca, es veu supeditada als privilegis e interessos d’aquest gran negoci. Queden per nosaltres poc més que uns treballs molt precaris de temporada i la fugida a l’hivern. Per l’altra banda, donat l’escandalós context d’especulació que viu Calella, amb unes 1560 segones residències i unes 1540 cases buides”

El col·lectiu també ha afirmat que aquesta ocupació és fruit de la manca d’espais que consideren que hi ha a Calella que puguin servir de punt de trobada per a joves i entitats a la qual no fa front l’Ajuntament

També han anunciat que volen crear “un espai assembleari que doni cabuda a projectes afins sense ànim de lucre”. Així, entre altres coses, hi volen tirar endavant projectes artístics, cinematogràfics, conferències o espais didàctics.

El col·lectiu, encara sense nom, vol implicar en el seu projecte a persones migrades, sense recursos, infants i gent gran.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *