Ojer garanteix la continuïtat del projecte d’ERC per a les municipals després de la renúncia de Matas

Imatge d'arxiu

El president local d’ERC, Òscar Ojer, ha assegurat avui al programa La Ciutat que tira endavant la candidatura del partit per a les municipals del maig tot i la renúncia de Iolanda Matas a les últimes hores. Ha tingut paraules d’agraïment cap a ella, posant en valor el seu treball i implicació amb un projecte que ara podria encapçalar Xavier Ponsdomènech, si l’assemblea convocada pel 20 de febrer ratifica la proposta de l’executiva.

En una entrevista al matinal de Ràdio Calella TV, Ojer ha dit que entenen els motius de la decisió que Iolanda Matas va oficialitzar ahir a l’assemblea d’ERC.

Entenem perfectament que si s’ha vist afectada la seva vida personal i laboral que hagi fet aquest pas i deixi la responsabilitat, perquè al final a la política ens hi dediquem perquè volem (…) Continuarà implicada amb el projecte però des d’una segona línia.

ERC ha enviat a la militància la carta que els adreçat Iolanda Matas en què explica que la decisió ha estat “molt dura i complicada” i que la dedicació a què l’obliga la seva feina era incompatible amb la responsabilitat del càrrec. “No m’agrada ni m’ha agradat mai deixar les coses a mitges”, exposa en l’escrit. En la missiva també manifesta textualment que “encapçalar el projecte amb ganes i il·lusió no dona la garantia que finalment puguem arribar a la fita prevista, i també em podia portar a arribar a uns acords que van en contra de les meves conviccions”.

En relació a això, Ojer ha afirmat amb rotunditat que el partit no entrat a parlar de possibles aliances postelectorals perquè ERC surt a guanyar els comicis. Nega, per tant, que aquest hagi pogut ser motiu de desacord amb Matas.

Les seves conviccions personals no sé quines són però de pactes no en parlarem fins que no s’hagin fet les eleccions, tinguem els resultats i les propostes que hi ha sobre la taula. Ara és fer política ficció (…) No ens hem plantejat ara amb qui pactarem, nosaltres anem a les eleccions per guanyar-les i perquè sigui el nostre programa el que portem a terme.

El president d’ERC també s’ha referit a la proposta de l’executiva perquè sigui ara Xavier Ponsdomènech qui passi a ser el cap de llista; comprant amb l’aval de Matas.

Ella ha proposat una persona perquè encapçali la llista, que ella ha buscat perquè creu que és l’adequada perquè la porti. Justament ahir posterior a l’assemblea vam fer una reunió de l’executiva on vam acordar que aquesta sigui la persona candidata que proposa l’executiva a l’assemblea que celebrarem el 20 d’aquest mes (…) Xavier Ponsdomènech estava a les reunions que Iolanda Matas mantenia amb gent i entitats, formaven un tàndem. Fins que no hi hagi assemblea no serà el cap de llista oficial.

Ojer ha volgut deixar clar que el projecte per a les municipals no queda tocat, que la feina feta tindrà sortida i la resta de l’equip seguirà treballant-hi com fins ara.

Hores d’ara tampoc té constància que Matas vulgui deixar l’executiva, on ocupa el càrrec de portaveu de la secció local.

En aquests moments segueix a l’executiva (…) No hi ha renovació de l’executiva fins passades les eleccions. En aquest sentit, no hi ha problema perquè la gent de l’executiva tots continuem en el mateix lloc.

ERC farà el dimecres 20 de febrer una assemblea per l’elecció del nou candidat, d’acord amb els estatuts del partit. Podeu accedir al comunicat públic del partit clicant aquí.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Basart Pinatel·li ha dit:

    Als amics i amigues d’ERC els desitjo sort i coratje. En un partit tots són importants, i ningú és imprescindible. Prou ho sé. Igualment, agrair a la Iolanda Matas tota la feina feta. No caurà en l’oblit. A les properes eleccions, ERC, com sempre ha fet, sortirà a guanyar. Els pactes, desprès. Ara i fins el dia de la votació, treball i més treball. Compromís. Implicació. Responsabilitat. Ànims ERC!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *