Campolier a RCT: “No es dirà Nits d’Estiu”

La promotora The Project i els ajuntaments de Pineda de Mar i Santa Susanna tenen previst presentar aquest dijous a Barcelona el nou festival de música i arts escèniques que substituirà l’extingit ARTS d’Estiu. L’acord que va trascendir la setmana passada queda subjecte a l’obtenció del permís que s’ha sol·licitat al Departament d’Urbanisme de la Generalitat, que haurà d’autoritzar la celebració de l’esdeveniment a la platja de La Llàntia, en uns terrenys dins el terme municipal de Pineda de Mar però que són propietat de l’Ajuntament de Santa Susanna i cedirà per a la celebració del certamen. L’alcalde Joan Campolier n’ha parlat al programa LA CIUTAT de Ràdio Calella TV, on ha negat que el festival porti el nom que s’havia avançat.

Campolier ha assegurat que no s’ha pres cap decisió a l’entorn del nom que portarà el festival que omplirà el buit que ha deixat l’ARTS d’Estiu Costa de Barcelona-Maresme, que es va cancel·lar l’any passat per falta de permisos de Costes amb bona part de les entrades venudes. Ha negat rotundament que s’anomeni Nits d’Estiu, la qual cosa generaria confusió respecte la proposta cultural que s’organitza des de Calella, el NEC. Són declaracions al magazine LA CIUTAT de Ràdio Calella TV.

Ja us dic que no serà Nits d’Estiu, es va avançar una informació que no sé d’on sortia. Tinc clar que hi ha vàries propostes de nom però encara no s’ha pres la decisió.

L’alcalde de Santa Susanna s’ha mostrat prudent a l’hora de donar per feta la celebració del festival, tot i que les parts – The Project i ajuntaments – han arribat a un acord i fins i tot han signat un protocol de col·laboració, tal com va informar la Ràdio Pineda, al fil de la notícia avançada pel Punt-Avui. Tot plegat perquè falta un permís, i l’experiència de l’últim ARTS d’Estiu amb revolta veïnat pel soroll i la denegació de Costes els obliga ser molt cautelosos. Campolier ha volgut matisar que les circumstàncies són molt diferents perquè els terrenys que s’ofereixen ara són municipals – propietat de l’Ajuntament de Santa Susanna –. La sol·licitud a Urbanisme de la Generalitat s’ha tramitat i confia que la llicència provisional s’obtindrà en breu.

És una autorització preceptiva que ja ens l’han donat altres vegades, però s’ha de demanar i has d’esperar que te la donin. Crec que en breu ho tindrem (…) És una pena perquè la decisió s’ha pres tard, i s’hauria pogut demanar amb temps, i ara és tot d’una manera precipitada.

A l’espera de conèixer la programació que es prepara per aquest mes d’agost, Campolier ha parlat de la importància de fer-ne una bona organització i control, per exemple, en el compliment dels horaris, que va ser el taló d’Aquil·les de l’última edició de l’ARTS d’Estiu. També ha situat com aspecte rellevant el definir una programació per a tots els públics, incloent l’internacional, perquè sigui un producte nou per a l’oferta turística del territori.

Desconec el mercat i els costos de contractació, però la voluntat, interès i il·lusió des de Santa Susanna és que hi hagi un canvi de la programació en aquest sentit.

En les últimes hores, el Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, d’on va néixer la idea de tirar endavant el festival de música i arts escèniques, s’ha compartit un comunicat a xarxes en què explica que fa un pas al costat perquè el projecte tiri endavant i creixi. Agraeix la confiança, la feina i il·lusió de tothom que hi ha estat implicat en els últims 12 estius.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *