Òmnium Cultural Maresme reconeix als autors comarcals a la III Nit de les Lletres Maresmenques

II Nit de les Lletres Maresmenques. Foto: Òmnium Maresme
II Nit de les Lletres Maresmenques. Foto: Òmnium Maresme

Aquest divendres es celebrarà la tercera Nit de les Lletres Maresmenques. La gala tindrà lloc al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar, a les 20 del vespre, i aquest any s’ha renovat, apostant per un format escènic amb major presència d’artistes i de referents culturals de la comarca.

Òmnium Cultural Maresme és l’entitat organitzadora de l’acte. El seu president, Carles Estapé, ha explicat en què consistirà la gala.

En aquesta nit hi veurem una representació de diverses iniciatives i persones vinculades al món cultural de la comarca, comptarem amb la presència d’artistes, de poetes i escriptors de la comarca, com per exemple, el grup musical Ebri Knight, la Laia Alsina, en Dídac Rocher, en Llorenç Soldevila, en Pau Vidal. Serà una gala, penso, força interessant i una mica diferent de les que hem fet fins ara. Ja serà la tercera edició i volem que aquesta tercera edició signifiqui una verdadera consolidació d’aquesta Nit de les Lletres Maresmenques.

Estapé ha subratllat que l’objectiu de l’esdeveniment és reconèixer als autors de la comarca.

El que realment ens interessa és donar a conèixer els autors de la comarca, fer visibles a tota la gent que, any rere any, publiquen obra literària o fan edicions, a la comarca, tant els escriptors com també els editors i les llibreries que posen totes aquestes publicacions a disposició dels lectors.

L’acte girarà entorn a tres eixos principals: la paraula viva, la resistència cultural i el sentiment de la comunitat, valors molt arrelats a Òmnium Cultural.

Nosaltres, en aquests moments, el que estem parlant és de reivindicar o posar en valor la cultura com a element de cohesió social, la cultura com a element de resistència i la cultura com a eix bàsic per fer avançar el país i sobretot aquest sentiment de pertinença que tots els que vivim i compartim el territori català hem de compartir.

Òmnium ha destacat el bon any que han viscut les lletres maresmenques, amb més de 50 títols publicats per autors de la comarca. Entre ells, trobem dos autors calellencs, Joan Rebagliato amb «L’últim port. Diari d’Alexandros» i Francesc Ten amb «Xamfrà Kon Tiki».

Les places per assistir a la tercera Nit de les Lletres Maresmenques ja estan completes.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president d’Òmnium Cultural Maresme, Carles Estapé.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat