Organitzen un torneig de vòlei per reivindicar el paper de la dona en l’esport

Dues alumnes de primer de batxillerat de l’Escola Pia estan organitzant un torneig de vòlei platja pel pròxim 19 de juny. Ho fan en el marc del seu treball de recerca i volen aconseguir visibilitzar el rol de la dona en el món esportiu. Diuen que el món de l’esport, com absolutament tots els àmbits de la societat, no es deslliurà d’estar tacat pel masclisme i les dones es troben en situacions d’inferioritat com a norma general. És per això que preparen aquest tornegi reivindicatiu pel tercer cap de setmana de juny a la platja gran, al costat del Xiri 9. De moment ja hi ha 19 equips inscrits i per a participar tan sols cal apuntar-se en equips de mínim 4 persones i ser major de 12 anys. Les inscripcions es tancaran aquest dissabte 22 de maig.

L’Aina Pla i la Mònica Pumarola són les dues estudiants de primer de batxillerat de l’Escola Pia que estan organitzant aquest torneig. Expliquen que és la part pràctica del seu projecte de final d’etapa i l’objectiu és celebrar una jornada esportiva de diversió però també de reivindicació.

El nostre TR va sobre la dona en l’esport i com a projecte final hem decidit fer un esdeveniment esportiu, com un torneig de vòlei platja, per recolzar la dona. El 19 de juny farem el torneig, de moment l’estem organitzant i serà també una jornada de diversió i reivindicació.

L’activitat consistirà en un torneig de vòlei platja 4×4 amb equips mixtos de màxim sis integrants i mínim quatre. El preu d’inscripció són 6 euros i inclou una samarreta del torneig, aigua, fruita i la participació en el sorteig de diferents premis que es donaran durant tota la jornada. De moment ja hi ha 19 equips inscrits i s’espera supera la vintena.

Serà el 19 durant tot el dia, a la part del xiri 9 de la platja, serà en format lligueta, tots contra tots, fins a les semifinals i finals que farem a la tarda. Qui vulgui es pot apuntar a través del nostre Instagram Fem.volei, la inscripció són 6 euros i es pagaran el mateix dia del torneig. 

A través del compte d’Instagram @Fem.volei les dues estudiants informen en tot moment sobre les novetats del torneig i els equips participants. També allà s’hi trobarà l’enllaç d’inscripció. L’edat mínima per a inscriure’s són els 12 anys.

Pumoraola i Pla també han explicat que el torneig serà una bona jornada per visibilitzar el seu objectiu i sensibilitzar als participants amb xerrades o amb algun contingut audiovisual.

Sí que és veritat que cada cop es visibilitza més el paper de la dona amb el món de l’esport, però cal seguir lluitant, perquè encara hi ha molta discriminació pel que fa a en termes de sou, professionalitat, visibilitat. La nostra idea que a més, durant el torneig, si hi ha descansos, poder fer alguna xerrada o alguna coseta així per sensibilitzar als assistents.

Pumarola i Pla han apuntat que el món de l’esport ha de seguir lluitant per combatre les situacions d’inferioritat de moltes esportistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *